AKP'li vekillerin A Haber merakı: Gündoğdu Marşı'na DHKP-C marşı dediler

TBMM Bütçe görüşmelerinde konuşan AKP'li milletvekili daha önce AKP etkinliklerinde de söylenen marşa üstü kapalı olarak DHKP-C marşı dedi.

AKP'li vekillerin A Haber merakı: Gündoğdu Marşı'na DHKP-C marşı dediler

Türkiye Barolar Birliği seçimlerini Erinç Sağkan'ın kazanması sonrası avukatlar hep birlikte Gündoğdu Marşı'nı söylemiş, A Haber gibi iktidara yakın medya organları 68 kuşağının uyarladığı marşın 90'lı yıllarda kurulan DHKP-C'ye ait olduğunu iddia ederek; avukatları hedef almıştı.

AKP'nin etkinliklerinde de söylenen Gündoğdu Marşı'nın avukatlar tarafından söylenmesi bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.

''DHKP-C MARŞINI SÖYLEYENLERİ SEVERSİNİZ''

AKP'li milletvekilleri, marşın DHKP-C'ye ait olduğunu öne sürerek; avukatları hedef almaya devam etti.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ''Barolar Birliği'nin tarafsızlığından bahsedirsiniz, baroların başkanlarının CHP Genel Merkezi'nden seçilenlerini seversiniz. Ve onlar savcımızı şehit eden, Adalet Bakanımızı şehit eden, komutanlarımızı şehit eden, DHKP-C'nin marşını söyleyenleri seversiniz'' dedi.

''FAİLLERİN MARŞLARIYLA KUTLAMA YAPANLAR...''

AKP Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise ''Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın ardından timsak gözyaşı döküp, barolar seçimlerinde faillerin ve müsebbiplerin marşlarıyla kutlama yapanlar; bu millete reva gördüğünüz adalet anlayışı bu mu?'' ifadaleri ile Gündoğdu Marşı'nın DHKP-C'ye ait olduğunu öne sürerek avukatları hedef aldı.

Etiketler
TBMM Milletvekili