TBMM'de yaşanan gerginlik sonrası Bakan Pakdemirli'den dikkat çeken helalleşme mesajı

TBMM görüşmelerinde CHP'li Ömer Fethi Gürer kürsüdeyken arkası dönük olarak oturan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye tepki gösterdi. Daha sonra elini masaya da vuran ve hakaret eden Pakdemirli, gerginlik sonrası Gürer ile helalleştiklerini açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri sürüyor.

CHP'li Ömer Fethi Gürer konuşurken sırtı kürsüye dönük olan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Gürer'in tepkisi üzerine elini masaya vurmuştu.

Öte yandan Pakdemirli, Gürer'e yönelik ''geri zekâlı' diye hakaret etti. Ardından Gürer de Pakdemirli'ye "Bana mı dedin geri zekâlı diye? Sensin geri zekâlı! Haddini bil!" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Meclis'te gerginlik yaşandı.

"KARŞILIKLI OLARAK HELALLEŞTİK"

Tepki çeken davranış sonrasında TBMM'de açıklama yapan Bakan Pakdemirli, helalleşme mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamasının ardından Türkiye siyasetinde konu hakkında tartışma başlamıştı.

Pakdemirli'nin açıklaması akıllara Kılıçdaroğlu'nun "hellaşme yolculuğu"nu getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Az önce hep birlikte içeride Ömer Fethi milletvekilimizle beraber olduk. Zaman zaman Meclis'in tansiyonu ile beraber maksadı aşan kelimeler olabiliyor. Bununla alakalı kendisi ile içeride görüşmemizi yaptık. Karşılıklı olarak helalleştik. Yüce meclisimizin bilgisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Altay ise, "Siyaset nezaket ve vicdan işidir. Siyaset aynı zamanda münaşaka ve müzakere işidir. Burada müzakereleri yaparken bazen münakaşanın dozu kaçabiliyor. İstem dışı sözler karşılıklı olarak ortaya sürülebiliyor. " dedi.

Altay, "Sayın bakan, devletin hükümetin bakanı sıfatıyla parlamentoda hiçbir milletvekiline bilinçli olarak bir hakaret saygısızlık yapmayacağı konusunda iradesini ortaya koymuştur. Bu karşılıklıdır. Bundan sonra olmamasını temenni ediyorum. Bu tartışmaları yaparken muhalefet iktidar partisini elbette eleştirecektir. İktidar partisine Şeyh Edebali'nin nasihatlerini biraz daha sık sık okumasını tavsiye ediyorum. Sayın bakana teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Etiketler
TBMM Hakaret Ömer Fethi Gürer