Davutoğlu: Emeği köleleştiren bir sistem uygulanıyor, bunun adı ihanettir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da “Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası” adlı toplantıda hem krizden çözüm yollarına ilişkin konuştu.

GERÇEK GÜNDEM/ Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün İstanbul’da partisinin kurmayları ile basının karşısına çıktı.

Partisini bir 'kadro hareketi' olarak tanımlayan Davutoğlu, Türkiye’nin nitelikli devlet adamlarına ve dürüst siyasetçilerine ihtiyacı olduğunu altını çizdi.

Gelecek Partisi lideri, ‘‘Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası’’ başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada iktidarı Türkiye’yi ‘‘kurumsal yıkım süreci’’ne göndermekle suçladı.

Davutoğlu: ‘‘Maliye Bakanı fiilen görevde değil, görev teklif edilenler teenni ile karşılamış’’

Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun güven vermediğini Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın ise artık bakanlık yapmadığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı, ‘‘Merkez Bankası Başkanı’nın ne dediğini artık kimse merak etmiyor. Geçen hafta Merkez Bankası Başkanı’nın bankacılarla toplantı düzenledi. Bankaların ‘neden faiz indirimine gidildi’ sorusuna Merkez Bankası Başkanı ‘mecbur kaldık’ yanıtını verdiğini öğrendik. Hazine ve Maliye Bakanı ise ekonomi ile ilgili hiçbir paylaşımda bulunmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın mesajlarını retweet ediyor. Sezai Karakoç gibi isimlerin vefatları ardından taziye mesajları paylaşıyor. Bakan Yardımcısı ise beğenilmek istenen yeni gelin gibi tweet serisi paylaşıyor. Maliye Bakanı fiilen görevde değil. Görev değişikliği planlanmış ama görev teklif edenler anlaşılan teenni ile karşılamış. Bakan yardımcısının ise şirketleri olması nedeniyle tereddüt olduğu anlaşılıyor’’ dedi.

'EMEĞİ KÖLELEŞTİREN BİR SÖMÜRGECİLİK MODELİ UYGULANIYOR'

Ahmet Davutoğlu konuşmasının ileriki aşamalarında eleştiri dozunu daha da arttırarak hükümetin uyguladığı yeni ekonominin emeği köleleştiren bir sömürgecilik modeli olduğunu söyledi.

Davutoğlu, ‘‘Gerçekten nereye gidiyoruz? Bazı tehlikeler dikkat çekmek istiyorum. Olağanüstü yoksullaşma ile karşı karşıyayız. Sincan’dan ekmek kuyruğunu arkadaşımız Serkan Bey çekti, bu video iki milyon izleyiciye ulaştı. On metrelerce giden bir kuyruk. Saat başı ücret 1,20 dolar düşmüş. Uluslarası standart 5 dolardır. Uluslararası standardın altına düşen bir hayat tarzı yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘dış tehdit, dış mihraklar kurtuluş savaşı’ diyor. Ama bu halkı yoksullaştıran, emeği köleleştiren bir sömürgecilik modelidir. Halkı köleleştirmeye çalışıyorlar, bunun adı ihanettir.’’

'BU EKONOMİNİN ADI MANDACILIKTIR'

Halkı yoksullaştıran ekonomi politikasının doğal sonucunun beyin göçü olduğunu belirten Davutoğlu’na göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’yle yakınlaşmasının nedeni ise Türk varlıklarının değerinin yitirimesi:

‘‘Nitelikli insanlarımız yurtdışına gitmeye çalışıyor. Nitelikli bir doktor, nitelikli bir mühendis Türkiye’de maalesef Avrupa’daki asgari ücretin gerisinde gelir kazanıyor ve Türkiye’den gitmeye çalışıyor. Savunma sanayi sektöründe çalışan birçok mühendise yurtdışından 12 bin dolar teklif ediliyor, bu kişi Türkiye’de bin dolar kazanıyor. Nasıl kalacak? Beyin göçü tehlikesi ile karşı karşıyayız. Ülkede yabancı para, dolar taşıyanların zengin olduğu bir ülke ortaya çıkıyor. Faiz indirimi sayesinde kredi alanların süratle zenginleşebildikleri bir ekonomik hayat söz konusu. faizi. Bu ucuz krediyi bulabilenler enflasyon farkı nedeniyle büyük marjla mallarını satıyor. Nas hükmünün esası fakiri korumaktır. Bu düzen yoksulu fakiri koruyarak değil onu ezerek bir takım zenginleri koruyor. Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin doğal sonucu olarak Türk varlıkları ucuzluyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) neden Türkiye ile ilişkilerini düzeltti? Daha kısa süre öncesinde 15 Temmuz’un faili olarak görülen bir ülkeyle bizimkilerin görüşme niyeti elbette Peker videolarını kontrol etmek olabilir. Ama BAE’nin hedefi Türk varlıklarının ucuza alınması. Ve bunu sağlayacak bir konjonktür var. Türk varlıklarının ucuza kapatılacak bu ekonominin adı mandacılıktır’’ dedi.

'BÖYLE DEVAM EDERSE ÖDEME KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ'

2020 bütçesinin daha başlamadan bugün itibariyle kadük hale geldiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, bu tablonun bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye’nin 70’li yıllarda olduğu gibi ödemeler dengesi krizi ile karşı karşıya kalacağını ve bu durumun doğal sonucu olarak kontrollü kambiyo rejimine gidileceğini iddia etti: "2022 bütçesi fiilen kadük hale gelmiş durumdadır. Türk lirası bazında yapılan bütçeye kim değer atfeder? Bu süreç böyle devam ederse 70'li yıllarda olduğu gibi ödemeler dengesi krizi ile karşı karşıya kalacağız."

Etiketler
Gelecek Partisi İstanbul Ahmet Davutoğlu