Mustafa Karaalioğlu: Gele gele kurtuluş savaşına kadar geldik

Dolar/TL kurunda yaşanan yükseliş Türkiye'nin en önemli gündemi olurken Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, AKP iktidarının ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını köşesinde eleştirdi.

Mustafa Karaalioğlu: Gele gele kurtuluş savaşına kadar geldik

Yüksek enflasyona rağmen düşük faiz yönündeki açıklamalarını ardından Merkez Bankası'nın aldığı faiz indirimi kararı sonrası Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta yüzde 18,17’lik artışla 13,45’a kadar çıkarak tüm zamanların zirvesini görmüştü.

Enflasyondaki yükselişin ardından kurda meydana gelen artış AKP iktidarının ekonomi yönetimindeki hatalar hakkındaki tartışmaları alevlendirdi.

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, iktidarın ekonomi ve dış politikadaki tutumuna ilişkin olarak, "Tablo, ne bir ekonomik program, ne bir dış politika vizyonu ve ne de tutarlı bir yönetimin varlığından bahsedilemeyeceğini gösteriyor. Türkiye’nin herhangi bir konuda başı sonu belli bir modele sahip olabilmesinin zemini kalmamıştır. Çünkü artık çözüm arayışı değil, zaten çözülemez hale gelen meselelerin suçunu belli belirsiz adreslerin üzerine atmak hedefi vardır" düşüncesini dile getirdi.

Karaalioğlu, "Bitmeyen komplo teorileri, arkası kesilmez düşman adresleri, ağırlaşan ekonomi ve dış politikası tablosu. Problemler büyüdükçe hamasetin dozu artmakta, hamasetin dozu arttıkça problemler büyümektedir. Gele gele kurtuluş savaşına kadar geldik, varın gerisini düşünün" dedi.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Türkiye