TBMM'de HSK seçimi ve yargı paketi mesaisi

TBMM, bu hafta Karma Komisyon tarafından belirlenen 3 aday arasından bir HSK üyesini seçecek. Öte yandan, milletvekilleri İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerini sürdürecek.

TBMM'de HSK seçimi ve yargı paketi mesaisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta öğretim üyeleri ile avukatlar arasından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 1 üyesini seçecek, 5’inci Yargı Paketi’ni içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisini sürdürecek.

Haftalık mesaisine yarın başlayacak Genel Kurul’da yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından HSK’ye 1 üye seçilecek.

Birgün'ün aktardığına göre; TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, 17 Kasım’da, 24 aday adayından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever, Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Timur Borahan ile Avukat Mustafa Halit Çelik’i aday olarak belirlemişti.

Genel Kurul, Karma Komisyon tarafından belirlenen üç aday arasından HSK’nin yeni üyesini seçecek.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda, 5’inci Yargı Paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine, maddeleri üzerinden devam edecek.

Teknolojinin de dikkate alınarak, icra ve iflasta elektronik satışın düzenlendiği kanun teklifinde, ayrıca uzun süredir kamuoyunun gündeminde bulunan çocuk teslimine ilişkin, çocukları icranın konusu olmaktan çıkaran hükümler bulunuyor.

Etiketler
TBMM Mesai Seçim