Mustafa Karaalioğlu: Türkiye’nin problemleri geleceğini ipotek altına alacak boyutta derinleşiyor

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, AKP iktidarının Türkiye'nin sorunlarına yönelik tutumunu yazısında eleştirdi.

Mustafa Karaalioğlu: Türkiye’nin problemleri geleceğini ipotek altına alacak boyutta derinleşiyor

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gündemindeki gelişmeleri, iktidarın politikalarını ve muhalefetin tutumunu "Ekonomik kriz muhalefeti hamleye zorluyor" başlıklı yazısında değerlendirdi.

Mustafa Karaalioğlu, "İktidar bildiği hikayeye sıkı sıkıya sarılmış durumdadır. İşler yolundadır. Yolunda gitmeyen işler varsa dış güçler yüzündendir. Biraz zorlarsanız ekonomideki kötülükler muhalefetin eseridir. Oysa, gerçeğin böyle olmadığını bilmemeleri mümkün değildir. Nitekim, bildikleri için hamaset ve sloganın şiddeti her pazartesi biraz daha artmaktadır. Hatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partililerine “Endişeniz olmasın. Dimdik ayaktayız” hitabı da endişenin eserinden başka bir şey değildir. Enflasyonun, işsizliğin, döviz kurunun, faizin ve borç stokunun alıp başını gittiği bir ülkede; en basit önlemleri alabilmek kabiliyeti de kalmamışsa, endişelenmemek mümkün değildir. Hükümet tabii ki dimdik ayakta, güçlü ve kudretli ama sadece hükümet böyle, diğer kurumlar değil." ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu, "Siyasi faydayı; yani bu tablodan kimin avantaj sağlayacağı hesabını bir kenara bırakırsak Türkiye’nin problemleri hem bugünü hem de yakın geleceğini ipotek altına alacak boyutta derinleşiyor. Zamanında atılmayan, atılamayan adımların maliyeti gün geçtikçe faturayı kabartıyor. Daha fakir, daha borçlu, daha az sermayeli, daha az rekabetçi, daha hukuksuz ve daha umutsuz bir ülke fotoğrafı belirginleşiyor. İster iktidar dimdik ayakta dursun, ister muhalefet elini ovuştursun Türkiye gerçeği değişmiyor." diye yazdı.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Türkiye