'Türkiye’de uzman psikolog çok' diyen Veli Ağbaba'dan Erdoğan'a 'tavsiye': Mutlaka gözükmesi lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomik krize rağmen çizdiği pembe tabloya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de uzman psikolog çok. Acilen psikoloğa gitmesine ihtiyaç var" dedi.

'Türkiye’de uzman psikolog çok' diyen Veli Ağbaba'dan Erdoğan'a 'tavsiye': Mutlaka gözükmesi lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, yurttaşların sorunlarını dinlemek için Ağrı’ya geldi. Ağbaba ve beraberindeki 16 milletvekili, Ağrı’daki yurttaşların sorunlarını dinledikten sonra programlarına Iğdır, Kars, Ardahan ile devam edecek.

Ağrı programını düzenlenen bir basın toplantısıyla başlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba burada yaptığı konuşmada, başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP’li yöneticilere psikoloğa gitmelerini önerdi. Ekonomik krize dair konuşan ve erken seçim çağrısını yineleyen Ağbaba, "AKP’li siyasetçilerin acilen psikoloğa gitmesine ihtiyaç var. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere. Türkiye’de uzman psikolog çok. Mutlaka gözükmesi lazım" diye konuştu. Ağbaba, şunları kaydetti:

'ADETA AKLIMIZLA ALAY EDEN BİR SİYASET'

"Ekonomimizi bozdular. Kendi kimyaları da bozulmuş durumda. AKP’li siyasetçilerin acilen psikoloğa gitmesine ihtiyaç var. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere. Türkiye’de uzman psikolog çok. Mutlaka gözükmesi lazım. Kendinin psikolojisini bozulması önemli değil ama ülkenin psikolojisini bozmaya devam ediyor. Adeta Türkiye’de yaşamıyorlar. Ne diyor aksakallı Binali Bey: ‘Amerika’dan daha iyi koşullarda yaşıyoruz. Daha fazla arabamız var. Daha fazla et yiyoruz.’ Binali Yıldırım’a göre Amerika’dan daha iyi durumdayız. Ağrı’daki çiftçilerimiz görse tırmıkla kovalarlar. Binali Bey’in de temel eğitimden geçirilmesi lazım. Örneğin matematiği gözden geçirmesi gerekiyor. Adete aklımızla alay eden bir siyasetle karşı karşıyayız."

'DERHAL ERKEN SEÇİME GİDİLMESİ GEREKİYOR'

Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin, "2006 başında paradan altı sıfırı da attık. Utanç vesilesinden kurtulduk. Ama şimdiden tek sıfır döndü bile" açıklamasını hatırlatan Ağbaba, erken seçim çağrısı yaparak şunları kaydetti:

"Doların artışını bile güzelleştiren bir siyaset ile karşı karşıyayız. Allah milletin aklına hakim olsun. Kısa sürede bunlar buradan gidecek, milletin daha fazla aklıyla oynamadan. Kendi psikolojiniz bozulmuş, aklınızı yitirmişsiniz. Doktora gitseler ‘cezai ehliyeti yoktur’ diye rapor alırlar. Derhal bir erken seçimin yapılması gerekiyor."

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM YERİ MECLİS'TİR'

"CHP olarak, İstanbul’da ne söylüyorsak Ağrı’da aynı şeyleri söylüyoruz" diyen Ağbaba, Kürt sorununun çözümü için de Meclis'i işaret etti. Ağbaba, "2013’te de bugün de söylediğimiz bir şey var. Türkiye’deki temel meselelerin çözüleceği yer TBMM’dir. Kürt sorunu için de adres TBMM’dir. 2013 yılında devam eden kimine göre barış süreci, kimine göre çözüm süreci zamanında da ifade etmiştik. ‘Bu sorunun çözümü TBMM’dir, muhatapları da TBMM’de bulunan tüm siyasi partiler’ demiştik. Bugün de aynı noktada olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz ve altını çiziyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Etiketler
Veli Ağbaba Rize Ekonomik kriz Türkiye