CHP'den Melih Bulu'nun görevden alınması hakkında açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Prof. Dr. Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmasını değerlendirdi.

CHP'den Melih Bulu'nun görevden alınması hakkında açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Prof. Dr. Melih Bulu'nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Rektörlüğü görevinden alınması hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Erdoğan, Boğaziçi’ne bir gece yarısı atadığı kayyum rektörü 6 ay sonra görevden aldı. Akademisyenlerin ve gençlerin kendisine karşı eylemlerinin, “6 aya kadar biteceğini” iddia eden Kayyum, 6 ay içinde tek imzalı bir gece yarısı kararıyla kapıya kondu. Evet, hatadan dönmek erdemdir. Ama aynı hata tekrarlanmazsa…

Erdoğan Şahsım Hükümeti, Boğaziçi’ne gelecek yeni rektör konusunda, Üniversitenin kendi içindeki demokrasiye, Gelenek ve dinamiklerine saygı göstermelidir. Bir kayyumu alıp diğerini getirmemelidir. İktidarının biteceğini anlayan Erdoğan, Artık kıbleyi şaşırmaktadır. Partisinin İl Başkanlarına, “Memleketi (muhalefete) teslim etmemekten” söz etmektedir. Kendini memleketin sahibi görmektedir.

Bu ne yaman bir kibirdir. Beyefendi bu memleketin sahibi siz değilsiniz. Memleketin sahibi, asil milletimizdir. Milletimiz sizi, hizmet edin diye seçti. Baki olan milletimizdir, Siz, kendinizden önce gelmiş pek çok hükümet gibi gidicisiniz… Artık söz sizin değil milletin. Yetkiyi bize siz değil, Memleketin sahibi olan milletimiz sandıkta verecek. Ondan sonra size düşen, tıpış tıpış evinize gitmek olacak. Sıkı sıkıya yapıştığınız sıcacık koltuklarınızı, Millet için ter dökeceklere, Millet için çalışacaklara, Yani bizlere bırakacaksınız. Herkes müsterih olsun. Buradan milletimize şunun müjdesini, Şimdiden veriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı, Aldanmayan, milletini aldatmaya çalışmayan, Devlet ciddiyetine sahip, Saygın bir Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanımız, Milletini bölüp parçalamayacak, Aksine yaraları saracak. Küskünleri barıştıracak. Herkesi kucaklayacak. Elindeki gücü, İstişareyi, güçlü parlamenter demokrasiyi ülkemize getirmek için kullanacak. Cumhurbaşkanımız, Nefret diliyle değil, Sevgi diliyle konuşacak. Tarafsız olacak. Tüm milletimizi kucaklayacak. Koltuğunu değil, Milletimizin hakkını, hukukunu düşünecek. Devletimizin varlığını ve birliğini bihakkın temsil edecek.

Atalarımız ne güzel söylemiş; “Darı unundan baklava, İncir ağacından oklava olmaz.” Erdoğan Şahsım Hükümetinden de, tek adam vesayet rejiminden de, Milletimizin hayrına, Bir iş çıkmaz.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Faik Öztrak