TRT'den çifte vatandaş Türkler hakkında skandal haber: 'Jivkov’un yapmadığı hakareti yaptı'

CHP Sözücü Faik Öztrak, TRT'nin Bulgaristan seçimlerinde oy kullanan çifte vatandaş Türkler hakkında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

TRT'den çifte vatandaş Türkler hakkında skandal haber: 'Jivkov’un yapmadığı hakareti yaptı'

CHP Sözücü Faik Öztrak, TRT'nin Bulgaristan seçimlerinde oy kullanan çifte vatandaş Türkler hakkında 'Türkiye'deki Bulgarlar' ifafesini kullanmasına tepki gösterdi.

Çifte vatandaş Türklerin de suç duyurusunda bulunduğu haber hakkında Öztrak, "Bulgaristan’daki mezalimlere pes etmeyen, Ne kimliğinden, ne dilinden, Ne dininden vazgeçen bu yurttaşlarımıza, Todor Jivkov’un yapmadığı hakareti, Maalesef TRT Haber yaptı. Şimdi yurttaşlarımız bu konuyu yargıya taşıdılar. Biz de elbette bu girişimin destekçisi ve takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

Tuz Gölü’ndeki allı turna, flamingo yavruları ölürken, Yalılardaki besili Pelikanları, TRT’ye Yönetim Kurulu üyesi olarak doldurdular. TRT‘nin adını, “Tayyip’in Radyo Televizyonu’na” çıkardılar. Liyakat olamayınca da TRT, bu hafta bir skandala imza attı. Geçtiğimiz Pazar günü, Bulgaristan’da Parlamento seçimleri vardı.

Bu seçimlerde, Çifte vatandaşlığa sahip yurttaşlarımız da oy kullandı. Ancak TRT Haber, Bulgaristan seçimlerinde, Ülkemizde kurulan sandıklarda oy kullanan yurttaşlarımız için, “Türkiye’de Bulgarlar oy kullandı” dedi.

Bulgaristan’daki mezalimlere pes etmeyen, Ne kimliğinden, ne dilinden, Ne dininden vazgeçen bu yurttaşlarımıza, Todor Jivkov’un yapmadığı hakareti, Maalesef TRT Haber yaptı. Şimdi yurttaşlarımız bu konuyu yargıya taşıdılar. Biz de elbette bu girişimin destekçisi ve takipçisi olacağız.

Etiketler
Faik Öztrak Hakaret Seçim TRT