CHP'li vekiller Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra 'yumuşadı'

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, bugün CHP'de gerçekleşen sürpriz görüşmeye ilişkin edindiği kulisleri KRT TV canlı yayınında anlattı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz bir şekilde partiden istifa edeceği konuşulan 10 Aralık 2020 tarihinde kendisine mektup yazan milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin ardından edindiği kulis bilgileri KRT TV canlı yayınında anlattı.

"Bir süredir CHP'de mektup polemiği vardı. CHP'li 3 milletvekilinin Mehmet Ali Çelebi'nin, Hüseyin Avni Aksoy'un ve Özcan Özel'in CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini yönelttiği bir mektup gönderdikleri kamuoyuna yansımıştı. Aslında mektubu yazan Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy'du. Yalova Milletvekili Özcan Özel de destek vermişti. Bu mektup kamuoyuna yansıdıktan sonra hayli bir tartışma çıkardı" diyen Barış Yarkadaş'ın CHP'de gerçekleşen sürpriz görüşmeye ilişkin aktardığı kulis bilgiler şöyle:

"Bu akşam biz yayına girdiğimizde saat 21:00 sularında 3 milletvekili CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'de Sayın Genel Başkanın makam odasında yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme yaptılar.

1,5 saatlik görüşme gerçekleşti. Burada kritik bilgi şu; Bu 3 milletvekilinin perşembe (28 Ocak) günü öğlen saatlerinde CHP'den istifa edecekleri bilgisini aldım. Bu görüşme olana kadar.

Fakat bu akşam 3 milletvekilinin Sayın Genel Başkanla yaptıkları görüşmenin ardından kaynağımın verdiği bilgiye göre; Bir yumuşamanın olduğu ve 3 milletvekilinin çarşamba sabah saat 10:00'da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'le bir kahvaltıda bir araya geleceklerini, orada da gruba ilişkin eleştirilerini ve beklentilerini dile getireceklerini öğrendim.

Şu an itibariyle istifa en azından Özgür Özel'le yapacakları toplantı sonrasına kadar rafa kaldırıldı. Sayın Genel Başkanla yaptıkları bugünkü görüşmeden sonra istifa ederler mi etmezler mi? Bilmiyorum.

Ama şunu iyi biliyorum, eminim! Sayın Genel Başkanla yaptıkları toplantıya gelirken 3 milletvekilinin de kafasında perşembe günü öğlen saatlerinde istifa etmek vardı. Şimdi yarın sabah Özgür Özel'le bir kahvaltı yapacaklar ondan sonra da kendileri bir karar verecekler."

KILIÇDAROĞLU'NA GÖRÜŞLERİNİ 6 MADDEDE ÖZETLEDİLER

Öte yandan www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in görüşlerini altı maddede özetledikleri öğrenildi.

BUGÜN NE OLDU?

Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacağı iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, ve CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'deki odasında görüştü.

Etiketler
Barış Yarkadaş Muş KRT TV Kulis