Selvi açıkladı: Buğra Kavuncu'ya soruşturma İYİ Parti'de nasıl karşılandı?

Abdulkadir Selvi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın hakkında FETÖ'yle bağlantısı olduğunu iddia ettiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında başlatılan soruşturmanın partide “sürpriz” olarak karşılanmadığını söyledi.

Selvi açıkladı: Buğra Kavuncu'ya soruşturma İYİ Parti'de nasıl karşılandı?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kişisel sosyal medya hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın FETÖ bağlantısı olduğu iddiasında bulunduğu Kavuncu hakkında soruşturma başlatılmasının partide nasıl karşılandığını yazdı.

Selvi, "Buğra Kavuncu hakkında FETÖ soruşturması açılması, İYİ Parti’de 'sürpriz' karşılanmamış. 'Zaten Buğra Kavuncu savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda çocukluğundan bu yana hayatının araştırılmasını istemişti' diyorlar. Ama yine de canları sıkılmış" diye yazdı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

BUĞRA KAVUNCU’YA FETÖ SORUŞTURMASI İYİ PARTİ’DE NASIL KARŞILANDI?

Eğer krizi yönetemezseniz, kriz sizi yönetir. İYİ Parti’de yaşananlar tam anlamıyla böyle. Liste krizi olarak başlayan olay, FETÖ soruşturmasına kadar geldi. Bundan sonra nereye gider bilinmez.

Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerine Buğra Kavuncu hakkında FETÖ soruşturması açılması, İYİ Parti’de “sürpriz” karşılanmamış. “Zaten Buğra Kavuncu savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda çocukluğundan bu yana hayatının araştırılmasını istemişti” diyorlar. Ama yine de canları sıkılmış. Bu işin nereye varacağını hesap etmeye çalışıyorlar.

“Buğra Kavuncu’nun karşılaştığı itham 17-25 Aralık öncesine dayanıyor. 17-25 Aralık bir milat olarak kabul edilmişti. Eğer 17-25 Aralık öncesine dair bir iddia için İYİ Parti il başkanı hakkında farklı bir karar çıkarsa o zaman yargının 17-25 Aralık öncesine dönüp tüm siyaseti yargılaması gerekiyor” diyorlar.

Etiketler
Buğra Kavuncu FETÖ İYİ Parti