Abdulkadir Selvi tekrar sordu: Abdullah Gül neden soruma cevap vermiyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dünkü köşesinde eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın Gülen'e gönderdiği mektupta adının geçtiğini söylediği eski cumhurbaşkanı Gül'ün açıklama yapmasını istemişti. Yanıt alamayan Selvi, bugün tekrar sordu...

Abdulkadir Selvi tekrar sordu: Abdullah Gül neden soruma cevap vermiyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında bulunduğu FETÖ imasında işaret ettiği eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın Fethullah Gülen'e yazdığı bir mektubu köşesine taşımıştı. Selvi, mektuptaki "Bu vesile ile zat-ı âlinize benim Cumhurbaşkanı nezdinde görev almam konusunda gösterdiğiniz gayret sebebiyle teşekkür etmek isterim" ifadesine dikkat çekerek dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuya açıklık getirmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında ise, "O tarihte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu için ben de bunu açıklığa kavuşturmasını istemiştim. Çok şey mi istemişim..." dedi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Askeri ve siyasi casusluk ile FETÖ suçlamasıyla cezaevinde bulunan Enver Altaylı’nın Cumhurbaşkanlığında görev alması konusunda gösterdiği gayretlerden dolayı Fetullah Gülen’e teşekkür ettiği mektubu yayınlayıp, dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den açıklama yapmasını beklediğimi ifade etmiştim. Eski Cumhurbaşkanı Gül bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.

Enver Altaylı’dan ele geçirilen bellekte 11.02.2009 tarihinde yazılmış, “Muhterem efendim” diye başlayan bir mektup yer alıyor. Mektupta Enver Altaylı, Gülen’e “Efendim ellerinizden, öper huzurunuzda saygı ile eğilirim” diyor.

O mektubun bir bölümünde ise Altaylı, “Zatı âlilerinize benim Cumhurbaşkanı nezdinde görev almam konusunda gösterdiğiniz gayret sebebiyle teşekkür etmek isterim” diyor. O tarihte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu için ben de bunu açıklığa kavuşturmasını istemiştim. Çok şey mi istemişim...

Etiketler
Abdullah Gül Ordu Abdulkadir Selvi Hürriyet