Selvi: Meclis'te seçim havası mı var?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında da erken seçim tartışmalarını ele aldı. Selvi, "Erken seçim konuşulmaya başlandığı zaman mutlaka gerçekleşir derler. Ama ben kulislerde bir seçim havası görmedim" ifadelerini kullandı.

Selvi: Meclis'te seçim havası mı var?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, üç gündür üst üste 'seçim' konusunu köşesine taşıyor. Selvi, erken seçim tartışmalarını üst üste köşesine taşıması dikkat çekerken, sadece AKP değil, CHP milletvekillerinde de ‘seçime gidelim’ havası olmadığını yazdı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Erken seçim tartışmaları konusunda nabız tutmak üzere Meclis’teydim.

Erken seçim konuşulmaya başlandığı zaman mutlaka gerçekleşir derler. Ama ben kulislerde bir seçim havası görmedim. Bırakın AK Parti milletvekillerini CHP milletvekilleri de öyle seçime gidelim gibi bir hava içinde değillerdi.

Peki buna rağmen Kılıçdaroğlu neden erken seçim çağrısı yaptı? Hem daha birkaç ay önce erken seçimi doğru bulmadığını söylemesine rağmen.

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyeler başarılı bir icraat ortaya koymadan seçime gitmenin doğru olmayacağı kanaatindeydi. Acele etmeyelim iktidar iyice yıpransın o zaman seçime gideriz düşüncesini savunuyordu.

KILIÇDAROĞLU YORUMU

Selvi, “Kılıçdaroğlu bu çıkışı neden yaptı?” diye sorarak buna kendince 3 yanıt verdi:

- Türk-Yunan gerilimi, Doğu Akdeniz krizi ve Azerbaycan-Ermenistan çatışması nedeniyle gündemi Erdoğan belirliyor. Bu süreçler Erdoğan’ın güçlü liderliğini ön plana çıkarıyor. Kılıçdaroğlu gündemi değiştirmek için bu çıkışı yaptı.

- Yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül ile DEVA ve Gelecek partilerini seçim baskısı altına sokmayı hedefledi.

- Yerel seçimlerde büyük başarı kazanan CHP’li belediyelerin parlak bir icraat yapamayacaklarını gördü. 1989 yerel seçimleri sonrasında olduğu gibi işler daha kötüye gitmeden erken seçim istedi.

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Abdulkadir Selvi Erken Seçim Hürriyet