'Erken seçim geliyor' diyen Ahmet Takan'dan Öcalan iddiası: Seçime yakın yaparlar

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, erken seçim yapılacağını öne sürerek, "Seçim tarihine uygun bir anda Öcalan’ı konuştururlar. Bir de bakarsanız kanlı katil İmralı’dan da çıkmış… Nasıl mı olur?.. Yaşlılık, ağır hastalık falan filan..." diye yazdı.

'Erken seçim geliyor' diyen Ahmet Takan'dan Öcalan iddiası: Seçime yakın yaparlar

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında yaptığı değerlendirmeyle erken seçim yapılacağı iddiasında bulundu. Takan, seçim arifesinde ise PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ateşkes çağrısında bulunması için televizyonlara çıkartılacağını ve hapisten çıkartılacağını iddia etti.

Takan, yerel seçimlerden önce TRT'ye çıkarılan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı hatırlatarak, "Seçim tarihine uygun bir anda Öcalan’ı konuştururlar. Zaten suç da değil. Basın özgürlüğü!.. Bir de bakarsanız kanlı katil İmralı’dan da çıkmış… Nasıl mı olur?.. Yaşlılık, ağır hastalık falan filan… Ya, kardeşim özgürlük var be bu ülkede!.." ifadelerini kullandı.

Takan, yazısında şı ifadeleri kullandı:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bir televizyon programında “HDP tersine Türkiyelileşme yaşıyor” diyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kobani olaylarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan Kars eski Belediye Başkanı HDP’li Ayhan Bilgen’in so

syal medya hesabından yaptığı açıklamaları övmüş sonra da şu bombayı patlatmıştı;

“Türk devleti Abdullah Öcalan’ı çok kısa bir zamanda çıkartacak. Abdullah Öcalan’a ‘Silahları bırakın, biz yanlış yaptık’ dedirtecek. Televizyonlara falan çıkartacak. Türk devleti çıkartacak, göreceksiniz. Şu an devletin, MİT’in elinde oyuncak durumunda. Onu kullanıyorlar.”

★★★

Alakayı kurmadınız mı?.. Yardımcı olmak vazifemizdir efendim;

Hafızanızı yoklayın… Sonrasında çok acı bedeller ödediğimiz “çözüm süreci”nin en önemli manivelalarından biri; bebek katili Abdullah Öcalan’ın mektuplarının meydanlarda okunması ve “akil”lerin derin analizleriydi. Sadece meydanlarda kalmazdı bu cerahat akan mektuplar. Günlerce yalama ve yalaka uzmanların ağzında televizyon programlarında sakız olarak çiğnenirdi. Dolmabahçe mutabakatına kadar her şey yolunda gidiyordu. Selahattin Demirtaş, nereden aklına estiyse (!) Erdoğan’a “Seni başkan seçtirmeyeceğiz” deyiverince masaya saraydan esaslı bir tekme atıldı. O uğursuz dönemin en büyük iddialarından biri de yine, “Terörist başının televizyonlara çıkartılıp ateşkes çağrısı yaptırılması ve hatta kanlı katilin İmralı’dan çıkarılıp villa hapsinde (Diyarbakır’da) hayatına devam ettirilmesi”ydi. İçinde yaşadığımız ucube rejim o yollardan hayata geçirilemeyince yepyeni bir moda girildi. Tekrara gerek yok zaten siz onu çook iyi biliyorsunuz!..

Tekrar, Doğu Perinçek’in açıklamalarında dönecek olursak aha tam burada bir hatırlatma daha yapmak isterim;

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi terörist Osman Öcalan’ın mahalli seçimde TRT ekranına çıkarılması… İşte bu yüzden Perinçek’in açıklaması bana erken seçim habercisi gibi geldi. Zaten, Cumhuriyet Savcılığı da Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasında herhangi bir suç unsuru da bulamamış ve basın özgürlüğü çerçevesinde konuya yaklaşmıştı!..

★★★

Hâlâ alakayı kuramadınız mı? O zaman biraz daha yardımcı olayım efendim;

Haklısınız!.. Memleketin hazinesi tam takırken, ekonomi büyük bir felaket içindeyken, parayı bulmadan kim cesaret edecek de erken seçime gidilecek?.. Ancak bir o kadar daha büyük bir felaket de kapımızda bekliyor. “Eyt”, “üyt”lerle zaman doldurduğumuz için üstüne kalın bir yorgan çekiliyor. Saray iktidarı ve küçük ortakları, Suriye’nin kuzeyinde sözde bir PKK devletinin kurulmasına zımnen onay veriyorlar. Suriye, Libya Doğu Akdeniz ve Karabağ’da beklenen olmadı yine eski dosyaya dönülüyor… Suriye’nin kuzeyinde sözde devletçik gerçekleşirken yeni bir açılım gelebilir.

Sarayın dış dostları oralarda işleri yoluna koydular ama bu sözde devletçiğin ilan edilmesinden önce Türkiye’de erken seçim olmalı. Yoksa 2023’de yapılacak seçim saray iktidarının devamlılığı için çok büyük tehlike arz edebilir.

Birde; bebek katili Öcalan çağrı yaparsa PKK silahlı eyleme son verdiğini söyleyecek. Dolayısıyla PYD /YPG de zaten ‘PKK ile aramızda bağ yoktur’ diyordu otomatikman aklanacak.. Suriye anayasası görüşmelerine falan katılacak. Seçim tarihine uygun bir anda Öcalan’ı konuştururlar. Zaten suç da değil. Basın özgürlüğü!.. Bir de bakarsanız kanlı katil İmralı’dan da çıkmış… Nasıl mı olur?.. Yaşlılık, ağır hastalık falan filan… Ya, kardeşim özgürlük var be bu ülkede!..

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Kars Ahmet Takan Erken Seçim