Muharrem İnce seçim gecesini anlattı: 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden çıkıp yalan söylememi istediler

Eski CHP Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaşandığı geceye dair açıklama yaptı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce canlı yayında seçim gecesini anlattı.

İnce, "4 milyon oy çöpe gitti. Erdoğan 1,5 milyon az oy alsaydı seçim 2. Tura kalacaktı. Bana neredeydin diye sonralardan özür diliyorum krizi yönetemedim ama bana veri vermediler. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden çıkıp yalan söylememi istediler" diye konuştu.

İnce'nin açıklamaları şu şekilde:

KAZANMAYAYIM DİYE ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

'Seçim gecesi tartışmaları...' O moralle miting yaptırdılar. Televizyonlarda bir Kemal Bey'in bir benim reklamım. Kemal Bey aday değil ki... Reklamlarımı televizyonlara vermiyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar, reklam yapmıyorlar. Ben kazanamayım diye elinden geleni yapıyorlar. Seçim gecesi elimde bilgi yok. Seçim gecesi, 'Ne yapıyorsunuz' dedim, bilgi vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum.

'NEREDEYDİN' DİYE SORANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM

13 bin sandıkta CHP'nin gözlemcisi yok, 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana 'Neredeydin' diye soranlardan özür diliyorum, krizi kötü yönetmiş olabilirim. Ama bana veri vermediler. Erdoğan 1,3 milyon oy az alsaydı seçim ikinci tura kalacaktır.

Seçim geçti. 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar, beni çağırmıyorlar. Parti seçimi tartışıyor, beni davet etmiyorlar.

'SARAY'A GİDEN CHP'Lİ' İDDİASI

'Bir CHP'li saraya gitmiş'. İki gazeteciye dava açtım, genel merkez açamadı. Genel Başkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti?

'Muharrem İnce bu çıkışı bireysel işleri için yapıyor' diyorlar. 'CHP iktidara yürürken Muharrem İnce niye böyle yaptı?' CHP'nin iktidar olması demek, CHP Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanı olmasıdır. Erdoğan'ın eski arkadaşını Cumhurbaşkanı yapmak nasıl bir iktidar? Bizim Genel Başkanın öyle bir iddiası yok ki... Öyle bir iddiası yoksa CHP'nin iktidara yürüdüğü hayaldir. CHP iktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum...

KÜRTLERİ YOK SAYAMAZSINIZ

'CHP yerel seçimlerde başarısız mıydı?' Hayır, başarılıydık. İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Hatay'ı bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı, HDP'liler kazandırdı. Seçimden sonra CHP, Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum. Bu başarıyı küçümsemiyorum, adaylarımız iyi bir kampanya yaptı. Kürtleri yok sayamazsınız.

'Partiyi bölüyorsun.' Ben Millet İttifakı'nın içindeyim, Cumhur İttifakı'na geçmiyorum. Millet İttifakı'nın içindeysem bırakın bu da ayrı bir umut olsun. Bölme olayı parlamenter sistemde olur. Bu sistemde bölme diye bir şey olmaz.

CHP İÇİNDEKİ RANT BARONLARIDIR

'Sizi saray mı destekliyor.' Bunun mantıksızlığını anlatayım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce CHP'den 8 puan fazla aldı. HDP'lilerden, İYİ Partililerden, MHP'lilerden, AK Partililerden aldı. Erdoğan'ın oyu AKP ve MHP oyundan daha azdır. Millet İttifakı'nın da içinde olduğuma göre sarayın beni desteklemesi mümkün değildir. 'Saray destekliyor' diyen CHP içindeki rant baronlarıdır. Bu bir palavradır.

Yandaş medyaya gelince, bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşarttı. Biliyorum ki bir gün memleket hareketi gerçeklerini haykırmaya başladığında ekranlarınızı ve sayfalarınızı kapatacağınızı biliyorum.

Anketler... Memnun değilim. Ben 30,6'yı 50+1 yaparsam memnun olurum. Benim memnuniyetim 50+1'le olurum.

'Kurultay'da saygısızlık yapıldı, o yüzden parti kuruyor.' Anlattığınız işler içinde en anlamadığım konu bu. Delegeler arasında oturmak benim için şereftir. Hiç düşünmediğim bir şey.

Biz 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin başladığı yerden başlıyoruz. İkinci büyük açıklamamı Cumhuriyet Bayramı öncesi yapacağım."

Etiketler
Muharrem İnce - Memleket Hareketi Yalova Cumhurbaşkanlığı Milletvekili