Erdoğan: CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor

Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili olarak "Bu akşam AB Konseyi Başkanı Michel ve Almanya Başbakanı Merkel'le görüşeceğim" dedi.

Erdoğan: CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 19. Kuruluş Yıl Dönümü programı öncesi AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her reformda karşımızda CHP’yi bulduk. Rahmetli Erbakan hocamız gibi, rahmetli Özal gibi… Menderes gibi… Karşımızda hep yasakçı CHP’yi bulduk.

ÇAPULCULARA MİLLİ İRADEYİ BIRAKMADIK

* Şimdiye kadar ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP’nin takoz siyasetine rağmen yaptık. Gezi olaylarında milletin iradesine kasteden çapulculara milli iradeyi bırakmadık. Onlar ise çapulcuların arkasında olmaya devam etti.

AÇTIKLARA ÇUKURLARA KENDİLERİNİ GÖMDÜK

* 15 Temmuz’da bağımsızlığımıza hamle yapan FETÖ’cü şerefsizlere boyun eğmedik. Hendeklerde milletimize açtıkları çukurlara Allah’ın izniyle onların kendilerini gömdük.

* FETÖ paçavraları önünde sabahlara kadar nöbet tutanlar, 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçıp belediye başkanına sığınanlar her defasında kaybettiler karşılarında bizi buldular.

* Partimizin çelik iradesinin karşısında duramadılar. Çıktığımız yolda hamdolsun alnımız ak başımız dik şekilde yürümeyi sürdürüyoruz.

* Allah ömür verdikçe 19 yıldır olduğu gibi milletimiz de destek verdikçe hizmet sancağını daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz. Akşam (AKP 19. Kuruluş Yıl Dönümü programı) nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi paylaşacağız.

* Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili olarak bu akşam AB Konseyi Başkanı Michel ve Almanya Başbakanı Merkel’le görüşeceğim.

CHP GENEL BAŞKANI HALEN O GECEYİ AÇIKLAMADI

* CHP Genel Başkanı 15 temmuz gecesine dair karanlık noktaları aydınlatmak yerine darbecileri aklamayı seçti. Aradan dört yıl geçmesine rağmen o gece darbecilerin kendisine niçin yol verdiğini halen açıklamadı. Ne kadar kaçarsa kaçsın, hakikatler er ya da geç gün yüzüne çıkar.

YILLAR SÜREN HAYKIRIŞLARIMIZ ŞAHİT

* 86 yıl sonra Ayasofya’yı cuma namazıyla yeniden ibadete açtık. Rabbimize bu rüyayı gerçekleştirdiği için binlerce kez hamd ediyorum. Yıllar süren haykırışlarımız buna şahit. Yıllar sonra tekrar açılmış olması bizler için mutlulukların en büyüğü. Kimler memnun kimler değil konusu da bunun en önemli yanı.

TANSİYONU ARTIRAN YUNAN ZİHNİYETİDİR

* Yunanistan ve Rum yönetiminin amacı bizi Akdeniz’de sadece Antalya körfezine hapsetmektir. Tansiyonu artıran Türkiye değil, Yunan zihniyetidir. Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili olarak bu akşam AB Konseyi Başkanı Michel ve Almanya Başbakanı Merkel’le görüşeceğim.

"CHP'li SİYASETÇİLER VE CHP MEDYASI YUNAN MEDYASININ AĞZIYLA KONUŞUYOR"

Türkiye’nin dış siyasette aktif bir yol izlemesi birilerini rahatsız etmektedir.
Ülkemizin Doğu Akdeniz’deki haklarını garanti altına alma yolundaki adımları hem iç hem de dış politikada turnusol kağıdına dönüşmüştür.

CHP ülkemize destek vermek yerine Yunan medyasının ağzıyla konuşmayı tercih etmiştir. CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor. Doğu Akdeniz’de Türkiye bugüne kadar ne yaptıysa meşruiyet temelinde ve Libya ile yaptığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde yapmıştır.

KİMSEYE HAKKIMIZ YEDİRMEYİZ

* Yunanistan ve Rum yönetimi yanlış adımlar atıyor. Kimse kendisini dev aynasında görmemeli. Şov peşinde de koşmamalı. Tekrar söylüyorum. Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok! Ama kimseye de hakkımızı yedirmeyiz.

* Oruç Reis gemimizin başlattığı çalışma kıta sahanlığımızın sınırları içindedir. Kimse endişe etmesin. Bu saha 2012 yılında Türkiye Petrolleri’ne (TPPD) verdiğimiz ruhsat sahalarında yer alıyor. Bunlar Resmi Gazete’de yayınlandı. Bunların tavrı art niyetlidir.

Etiketler
Akdeniz Almanya Doğu Akdeniz Yunanistan