CHP'li Gürsel Tekin: Yandaşa maskeli ihaleye devam

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “iktidar, halkımıza 3 kuruşluk maskeyi bile hala verememişken, ülkemizin tüm birikimini yandaş şirketlere vermeye devam ediyor” dedi.

CHP'li Gürsel Tekin: Yandaşa maskeli ihaleye devam

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Tüm dünya önceliğini vatandaşını yaşatmaya adamışken, iktidar partisi maskeli ihaleler düzenleyerek tercihi yandaşlarından yana kullanıyor. Tüm ülke evine kapanmışken görüyoruz ki, iktidar yangından mal kaçırma deyimini akla getiren ihalelere devam ediyor.” dedi

Tekin, şöyle konuştu:

26 Mart’ta maskeli görevliler tarafından yapılan ve büyük tepki çeken “Kanal İstanbul” ihalesinden bir gün sonra 27 Mart’ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu için 152.6 milyon liralık yol ihalesi yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm ülke evine kapanmışken görüyoruz ki ihaleler devam ediyor. Lüzumsuz harcamaların rafa kaldırıldığı dünyada, her devlet önceliğini vatandaşını yaşatmaya vermişken, iktidar özel davet üzerine yapılan ihalelerle uğraşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkede ekonomik faaliyetler önemli ölçüde sekteye uğramışken, içinde bulunduğumuz pandeminin sorumluluğu dışında davranan mevcut iktidar, maskeli ihalelerle yandaşlarını yaşatmaya devam ediyor.


Koronavirüs başta olmak üzere pek çok kritik ve siyasi meselede üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeyen siyasi iktidar, yine bu milleti büyük bedeller ödemek zorunda bırakıyor. En azından bu dönem için isteğimiz; şeffaf, hesap verilebilir, katılımcı bir yönetim anlayışıdır. İşsizlik fonundaki paralar, deprem paraları, 15 Temmuz Şehitlerimiz için toplanan paraların hesabını veremeyen iktidar, siyasi hayatında bir kez olsun şeffaf olmalıdır.


Kamu İhale Kanunu’nun “doğal afet, savaş, acil ve öngörülemeyen durumlarda kullanılmasına” izin verdiği pazarlık yöntemini, Bu iktidar 2019’da neredeyse 3 ihaleden 1’ini açık ihale yapmaktan kaçınarak, 26 milyar liralık ihaleyi, kimseye duyurulmadan, özel olarak yandaşlarına vermişti. Siyasi yaşamlarında bir kez olsun rant hırslarını kenara koyarak, devletin her kuruşunu vatandaşın hayatta kalma mücadelesi için harcayan bir iktidar görmek istiyoruz.


Yurttaşların canlarıyla uğraştığı bugünlerde AKP iktidarı rant ihalelerini bir kenara bırakmalıdır. AKP iktidarı “Kanal İstanbul” başta olmak üzere bu dönem davet üzerine yapılan tüm ihalelerden vazgeçmelidir. Bu projelere” devasa bütçeler ayırmak yerine başta sağlık, eğitim, gıda ve eğitim hakkı olmak üzere en yaşamsal alanlara ödenek ayırmalıdır.


Yurttaşların hayatının söz konusu olduğu dönemde, ihalelerin ve yandaşların konuşulduğu ortamda, salgınla mücadelenin ciddiyeti olamaz. Acilen yandaşlara kaynak ayırmaktan vazgeçmelidir. Buraya aktarılacak kaynaklar çalışma yaşamına, asgari ücretlilere ayrılmalıdır.” dedi.

Etiketler
Gürsel Tekin Milletvekili