Belediye Başkanı çıplak elle hijyenik maske dağıttı!

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 30 bin ücretsiz maske dağıtan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un, hijyenik maskeleri çıplak elle vatandaşlara dağıtması dikkat çekti.

Belediye Başkanı çıplak elle hijyenik maske dağıttı!

Yetkililerin koronavirüsle mücadele kapsamında en etkili silah olarak maske kullanımına işaret etmelerinin ardından, belediyeler halka bedava maske dağıtımı için harekete geçtiler.

Türkiye genelinde bir çok belediye gibi Ankara’nın Kahraman Kazan Belediyesi’de bedava maske dağıtımı için ilçe merkezine stant kurarak, 55 bin nüfuslu Kahramankazan’da, şu ana kadar 30 bin maskeyi vatandaşlara bedava olarak dağıttı. İlçede gerçekleştirdikleri maske dağıtımına ilişkin, “Kahramankazanımızda, koronavirüsle mücadelemiz kapsamında Salı Pazarı, Belediye önü, Akıncı Mahallesi, Sağlık Parkı ve Kahramankazan MTAL (Çok Programlı Lise) önünde kurduğumuz stantlarımızda toplam 30 bin maskeyi hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık” diyerek, sosyal medya üzerinden bilgi veren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un yaptığı halkın takdirini kazanırken, dağıtım şekli tartışmalara yol açtı.

ÇIPLAK ELLE DAĞITTI

Bu güne kadar Dünyanın gördüğü en saldırgan virüs olarak nitelendiren ve şu ana kadar binlerce can kaybına yol açan Koronavirüs konusunda yetkililer tarafından, el ve maske kullanımında hijyene dikkat etmenin hayati önem taşıdığı sık sık gündeme gelirken Başkan Oğuz’un, ilçe merkezlerinde kurdurduğu standlarda, halka çıplak elle ve açık olan maskeleri dağıtması tepki çekti.

HİJYEN KURALLARINA UYULMAYAN MASKEDE, VİRÜS 7 GÜN CANLI KALIYOR

Koronavirüs uzmanları tarafından halk sık sık maske takımında hijyene uyulması konusunda uyarılırken, virüsün yaygınlaşmasının önüne geçilmesi için özellikle çıplak elle maskelere dokunulmaması isteniyor. Yapılan son bilimsel araştırmalar ise maske üzerine hijyen olmayan elle dokunulması durumunda, virüsün 7 gün boyunca maske üzerinde canlı kaldığı ortaya koyuldu. Virüsün halk sağlığını tehdit etmemesi için özel maske, gözlük ve eldiven takan görevliler tarafından maskelerin poşetli bir şekilde dağıtılması gerekiyor.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Salgın