Milletvekilleri seçmenle tokalaşmamak için Erdoğan'ın mesajını bekliyor

"Seçmen yanlış anlar diye henüz tokalaşma ve öpüşme işini bırakabilmiş değiller, ama onun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçmenlere yönelik bir çağrı yapmasını bekliyorlar."

Milletvekilleri seçmenle tokalaşmamak için Erdoğan'ın mesajını bekliyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Meclis'teki birinci gündemin İdlib veya Engin Özkoç'a yönelik linç girişimi değil koronavrüs salgını olduğunu yazdı.

"Kulis değil virüs konuşuluyor" diyen Selvi, milletvekillerinin seçmenlerle tokalaşmaktan çekindiklerini ancak tepkiden çekindikeri için tokalaşmaya devam ettiklerini ve bu konuda Erdoğan'ın bir çağrı yapmasını beklediklerini aktardı.

İşte Selvi'nin Meclis kulislerinden aktardığı virüs bilgileri:

Yumruklu kavgaya ve İdlib’deki gelişmelere rağmen, koronavirüs Meclis kulislerinde en çok konuşulan konu olma özelliğini koruyor. Milletvekilleri soğuk algınlığından, grip ve nezleden korunmak için “atom” dedikleri bitki çaylarından oluşan karışımı içmeyi tercih ediyorlar. Ama koronavirüs çayını henüz icat etmediler. Seçmen yanlış anlar diye henüz tokalaşma ve öpüşme işini bırakabilmiş değiller, ama onun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçmenlere yönelik bir çağrı yapmasını bekliyorlar.

Meclis’te bir süredir, kulisi bırak, virüse gel durumu söz konusu. “Engin Özkoç’un dokunulmazlığı kaldırılacak mı?” diye soruyorsunuz, “Onu boş ver, virüs ne olacak?” diyorlar. “CHP kurultayında kim aday olur?” diyorsunuz, “Onu bırak şimdi, sen virüsten haber ver” diye konuşuyorlar. İktidar ve muhalefet kulislerini birleştiren tek bir konu var, o da koronavirüs.

Yazının tamamı için

Etiketler
Ağrı Mamak