CHP Essen Çalışma Grubu'ndan 8 Mart'ta anlamlı hediye

CHP Essen Çalışma Grubu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

CHP Essen Çalışma Grubu'ndan 8 Mart'ta anlamlı hediye

CHP Essen Çalışma Grubu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kuzey Ren Westfalye eyaletinin Essen ve diğer yakın şehirler olan Gelsenkirchen, Bochum ve Herne şehirlerini kapsayan bir yardım kampanyası düzenleyen CHP Essen Çalışma Grubu; 'Kadın Sığınma Evlerinde' yaşayan kadınlar için giysiler, çocuk-bebek eşyaları, kadınların gereksinimi olan birçok eşya ve malzeme topladı.

Şiddet ve baskı nedeniyle, yeni bir hayat umuduyla 'Kadın Sığınma Evlerinde' yaşayan kadınlara verilen hediyeler büyük bir mutluluk yarattı. CHP Essen Grubunun 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü hediyeleri; paylaşımın, duyarlılığın ve umudun fotoğrafı oldu.

CHP Essen Çalışma Grubundan Özlem Yalman söz konusu kampanyanın amacını şöyle anlattı:

"Böyle güzel bir günde gül dağıtmak bizim için en kolayı olabilirdi ama biz zoru seçtik, çünkü bizim için önemli olan zoru başarabilmek ve yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatmak idi. Kadın sığınma evinde yaşayan kadınları görmesek de ne hissettiklerini az çok anlayabiliriz, çünkü hissettiklerimiz hemen hemen aynı. Bağış kampanyamız kısa süre içerisinde (2 hafta) hızla büyüdü ve bizler gurur verici bir tablo ile karşı karşıya geldik. Kadınların zor günlerde bir birlerine destek olması, kenetlenmesi kadar güzel birşey yok böyle anlamlı bir günde. Almanya genelinde 2019 yılında kadın cinayet sayısı 135, Türkiye genelinde 2019 yılında cinayet sayısı aşağı yukarı 299. kadınlara uygulanan şiddet sayısını açıklamıyorum bile. Kadın cinayetine ve şiddetine el birliği ile "dur" diyelim!"