Selvi: İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP ile İlker Başbuğ arasındaki gerginliğe ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Selvi: İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklar

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grubunda yaptığı konuşmada, İlker Başbuğ hakkında "Parlamentonun hukukunu korumak için süratle hepiniz dava açmalısınız" ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Erdoğan'ın söz konusu sözleri üzerine AKP'nin Başbuğ adın suç duyurusunda bulunacağı bilgisini aldığını yazdı.

AKP'nin sadece İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmayacağı bilgisini aktaran Selvi, "Dursun Çiçek, Ahmet Zeki Üçok ve eski milletvekili Nazif Okumuş hakkında da suç duyurusunda bulunacaklar." diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

CUMHURBAŞKANI Erdoğan dünkü grup toplantısında Suriye ve ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı barış planına ilişkin sert mesajlar verdiği konuşmasında sözü bir anda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin konuşmasına getirince önce herkes şaşırdı. Erdoğan, milletvekillerine “Parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle dava açmalısınız” dedi. İlker Başbuğ’a ise “Bu boru göstermeye benzemez. Bu defa parlamento hukuku boruyla sindirilemez” diye sert çıktı.

Bunun üzerine teklifin altında imzası bulunan AK Parti milletvekilleriyle konuştum. İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Eski bakanlardan Mustafa Elitaş, “Burada parlamentoya yönelik bir tehdit var. Şahsi olarak suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Elitaş, Meclis’in töhmet altına bırakıldığını belirterek, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un gereğini yapmasını istedi. AK Parti sadece İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmayacak. Dursun Çiçek, Ahmet Zeki Üçok ve eski milletvekili Nazif Okumuş hakkında da suç duyurusunda bulunacaklar.

Bu arada İlker Başbuğ’un siyasi ayak suçlamasına neden olan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili yasal düzenlemenin yapıldığı 25 Haziran 2009 tarihli Meclis tutanaklarını inceledim. CHP’den tek bir maddeye dahi itiraz gelmemiş. Hatta maddeler tek tek müzakere edilmemiş, “Kabul edenler, etmeyenler” denmiş, öylece geçmiş. Bu arada CHP’li Akif Hamzaçebi’nin denetim kurullarıyla ilgili verdiği bir önerge de AK Partililerin de oylarıyla kabul edilmiş. Sadece tutanaklarla yetinmedim, bir de o günkü Meclis TV’deki görüntüleri izledim. Yasanın tümü üzerindeki oylamada AK Parti ve CHP milletvekilleri “Evet” oyu vermiş, sadece MHP’liler ellerini kaldırmamışlar.

Etiketler
İlker Başbuğ Abdulkadir Selvi Hürriyet