Kılıçdaroğlu'ndan Rahşan Ecevit'e veda: Siyaset dünyamızın önemli bir aktörünü uğurluyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP kurucusu Rahşan Ecevit'in cenaze törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHPnin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, DSP'nin Genel Başkanı Önder Aksakal, çok sayıda eski ve yeni milletvekili de Rahşan Ecevit'in cenaze töreninde hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Siyaset dünyamızın önemli bir aktörünü sonsuzluğa yolcu ediyoruz. Hepimiz üzüntülüyüz, derin üzüntü içerisindeyiz.

Rahşan Hanım siyaset dünyamızda, eşiyle birlikte uzun bir mücadele zamanı başlattılar. Demokrasi, hukuk, liyakat, siyasette temizlik, dürüstlük açısından. Sadece Türkiye değil, bütün dünyaya örnek davranışlar sergilediler.

Onların ifade ettiği, 'halkça bir düzeni' bugün de arıyoruz. İnsanca bir yaşamı bugün de arıyoruz ve aramaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele ettiler, birlikte yol yürüdüler, birlikte hapse girdiler.

İşçilerin, yoksulların haklarını birlikte aradılar. Aramaya devam ediyoruz. Onların bıraktığı ilkeler bizim bugün için de sürdürmeye çalıştığımız ilkelerdir.

Bu vesileyle ben parlamentoda grubu olan olmayan bütün milletvekillerine şükran borçluyum. Ortak hareket etme açısından. En azından bir acı karşısında parlamentonun birlikte olması bizim açımızdan son derece değerlidir

Etiketler
Rahşan Ecevit vefat Kemal Kılıçdaroğlu