Mahmut Tanal'dan cezaevinin tepesine yazılan yazıya tepki: Cezaevine teşvik var

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Cezaevi’nde büyük bir tabelada 'Biz Türkiye'yiz' yazmasına tepki gösterdi.

Mahmut Tanal'dan cezaevinin tepesine yazılan yazıya tepki: Cezaevine teşvik var

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa Cezaevi’nde çatıya konulan, anayoldan geçen sürücülerin de fark edebileceği şekilde büyük bir tabelaya “Biz Türkiye’yiz” sloganı yazılmasına tepki gösterdi.

‘CEZAEVİNE TEŞVİK VAR'

Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Tanal, cezaevi ile “Biz Türkiye’yiz” mesajının yan yana getirilmesinin kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet verdiğine dikkat çekti.

Mahmut Tanal'dan cezaevinin tepesine yazılan yazıya tepki: Cezaevine teşvik var - Resim : 1

Mahmut Tanal, “Biz Türkiye’yiz’ sloganı ve cezaevi! Cezaevi çağrışımı dikkate alındığında hiç uymuş mu Allah aşkına? Fabrika yerine cezaevi yapımıyla iftihar edenler için alkışlanacak bir slogan olabilir ama o mesajın işleneceği yer cezaevi duvarları değil. Cezaevine teşvik var” diye yazdı.

Mahmut Tanal'dan cezaevinin tepesine yazılan yazıya tepki: Cezaevine teşvik var - Resim : 2

CEZAEVİNİ BACASIZ FABRİKAYA BENZETMİŞTİ!

Muhalefet, sık sık iktidarı “sanayiyi geliştirmek yerine cezaevi inşasıyla övünmekle” eleştiriyor.

İktidar mensupları, cezaevi için “Bacasız fabrika” benzetmesi bile yapmıştı. Önceki yıl Yozgat’ta cezaevi inşaat alanında incelemelerde bulunan AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in “4 bin kişinin yatacağı, 2 bin 700 personelin istihdam edileceği, bacasız fabrika gibi çalışacak cezaevinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklindeki sosyal medya paylaşımı büyük tepki çekmişti. Başer, “Bacasız fabrika gibi çalışacak” ifadesinin geçtiği mesajını daha sonra silmişti.

Mahmut Tanal'dan cezaevinin tepesine yazılan yazıya tepki: Cezaevine teşvik var - Resim : 3

Etiketler
Şanlıurfa Cezaevi Mahmut Tanal Milletvekili