İGC'den Tarım Bakanı'na tepki

Fox TV muhabirini azarlayan bakana bir tepki de İGC'den geldi.

İGC'den Tarım Bakanı'na tepki

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, kendisine et ihalesi hakkında soru soran FOX muhabirini maskaralıkla suçlayarak, ihalesiz et alınmasını da, "ıvır zıvır" işler olarak tanımladı. Konuyla ilgili FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, Tarım Bakanı Pakdemirli'ye, "Yetkiyi ele geçirdikten sonra neden kendinizi kanunların üzerinde görüyorsunuz? Size soru soran, kamuoyunu aydınlatmak isteyen gazeteciyi aşağılayabilme lüksü içerisine giriyorsunuz." diye yanıt verdi.

Konuya bir tepki de İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden geldi.

İGC yazılı basın açıklamasında "Soru sormak gazetecilerin görevidir" denildi.

"İfadeleri gazetecilik mesleğine yapılmış bir hakaret olarak görüyor ve kınıyoruz." denilen açıklamada şunlar dile getirildi;

Pakdemirli'nin kendisine yöneltilen soruya "ıvır zıvır işlerle uğraşmayın, yaptığınız gazetecilik değil, maskaralık" şeklinde yanıt vermesi, gazetecilik mesleğine yapılan bir hakaretin ötesinde halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir engellemedir.

Doğru bilgiye ulaşmak, halka doğru ve tarafsız haber ulaştırmak gazetecinin görevi ve sorumluluğudur. Gazetecinin bu asli görevini yerine getirirken ilgili yetkililere soru yöneltmek yaşamsal haklar arasında yer alır. Gazeteci kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma, soru sorma hakkına sahiptir. Gazeteciler, her kosulda mesleklerini yapma mücadelesini sürdürecektir.

Etiketler
FOX TV