Akit Danıştay'ı yine hedef tahtasına oturttu

Akit sonu cinayetle biten Danıştay saldırısından sonra bugün yine benzer bir manşetle çıktı.

Akit Danıştay'ı yine hedef tahtasına oturttu

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti.

8. Dairenin bu kararının ardından “Andımız” tartışmasının fitili ateşlendi.

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi ise yine Danıştay’ı hedef gösterdi.

DANIŞTAY SALDIRISI

Danıştay 2. Dairesi üyeleri 17 Mayıs 2006’da saldırıya uğradı. Alparslan Arslan adlı saldırgan, Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i öldürdü, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralandı.

Odatv'nin haberine göre Danıştay saldırısından sonra ifadesi alınan Alparslan Arslan, saldırıdan önce Danıştay üyelerinin fotoğraflarını “İşte o üyeler” manşetiyle yayımlayan Vakit gazetesini ve Mustafa Birden’in telefonunu, FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in amcasının oğlu Kemalettin Gülen’in kendisine verdiğini itiraf etmişti.

Akit Danıştay'ı yine hedef tahtasına oturttu - Resim : 1

AKİT YİNE HEDEF GÖSTERDİ

Akit gazetesi bu kez Andımız kararı üzerinden Danıştay'a yüklendi. Yeni Akit, bugün "Andımız kararı siyasi fitne" manşetiyle çıktı. Akit'in haberinde "Danıştay 8. Dairesi'nin 'Öğrenci Andı' ile ilgili yönetmenlik hükmünü iptal etmesine tepkiler sürüyor. Eski Türkiye özlemi çekenleri sevindiren kararın aynı zamanda 'siyasi bir fitne'ye hizmet ettiğini ifade eden STK'lar ve hukukçular, 'Karar AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın zedelemeye yönelik bir sabotajdır' dediler" ifadeleri yer aldı.

Akit manşetinde eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun hedef gösterdi. Eminağaoğlu'nun fotoğrafının üstüne "Karanlık kafa yine sahnede" başlığını attı.

Akit Danıştay'ı yine hedef tahtasına oturttu - Resim : 2

Etiketler
Danıştay Saldırı