Nihal Bengisu Karaca'dan Halk TV eleştirilerine yanıt: Pelikancıları sert eleştirdi, Kabataş yalanı için açıklama yaptı!

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Halk TV'ye konuk olması sonrası gelen eleştirilere yanıt verdi. 'Pelikan çetesi' olarak bilinen gruba sert eleştiriler yönelten Karaca, Kabataş yalanı için de "Videoyu izledim" demediğini söyledi.

Nihal Bengisu Karaca'dan Halk TV eleştirilerine yanıt: Pelikancıları sert eleştirdi, Kabataş yalanı için açıklama yaptı!

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, geçtiğimiz cuma günü Halk TV'de 'Perdenin Önü Arkası' programına katılmasına yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Hem iktidar hem de muhalefet cenahından tepkiler geldiğini hatırlatan Karaca, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın da içinde bulunduğu ve 'Pelikan çetesi' olarak anılan isimler için şunları söyledi:

"İktidarın bir çevresine ‘mideden bağlı’ ama devletin kurumlarıyla kavgalı malum 'kuş isimli' lobinin ise aklı fikri zaten pastasında. Ortak istemedikleri için insanları damgalaya damgalaya uzaklaştırmak, kriminalize etmek onların görev tanımı, bunu devlet kurumlarıyla olan kavgaları gölgelensin diye de yapıyorlar."

HİLAL KAPLAN NE DEMİŞTİ?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, söz konusu yayınla ilgili kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Bakın Halk TV’de kim var :) Anlattık bunları zamanında; kaçıran olduysa linki bırakıyorum" ifadesini kullanmıştı.

Kaplan'ın Karaca ve İsmail Saymaz'la kavgası 30 Ocak 2021'e dayanıyor. İktidara yakınlığıyla bilinen yazar, yayında adı geçtiği gerekçesiyle programa bağlandığında büyük bir kavga yaşanmıştı.

Saymaz, Kaplan'a Taraf gazetesinde yazarlık yaptığı dönemi ve Pelikan çetesini hatırlatırken, Nihal Bengisu Karaca da "AKP'nin kaybetme sebebi olanlar Habertürk'ü hedef alıyor" diye konuşmuştu.

Karaca, kendisine muhaliflerden yöneltilen tepkilerin ise genel olarak Gezi Parkı eylemleri sırasında iktidar yanlısı medya tarafından ileri sürülen Kabataş yalanına dayandığını söyledi.

"Kabataş olayında gelininin dayak yediğini söyleyen Bahçelievler Belediyesi Başkanı Osman Develioğlu’nun sözüne itibar ettiğim ve aktardığım doğrudur. Dünyanın her yerinde bir belediye başkanının ifadesine itibar edilir çünkü" diyen Karaca, İsmet Berkan'ın sözlerine itibar ederek RT yaptığını; ancak "Görüntüleri izledim" gibi bir beyanda bulunmadığını söyledi:

'KİMSE İSMET BERKAN'IN YALAN SÖYLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİ'

"Dünyanın her yerinde mağdurun polis tutanağına geçmiş ifadesi haberdir. İsmet Berkan’ın görüntüleri izlediğini ifade eden sözüne de itibar ederek alıntılayıp retweet ettiğim de doğrudur. Sadece ben değil herkes o dönem Hürriyet gazetesi yazarı olan İsmet Berkan'a itibar etti. Kimse Berkan'ın yalan söyleyeceğini düşünmedi.

Gezi eylemlerine destek veren akademisyen Hale Akay, aktivist Çiğdem Mater, yazar Yıldız Ramazanoğlu Gezi eylemcileriyle beraber Kabataş’a yürüyerek hadiseyi protesto ettiler çünkü polis tutanağından, Develioğlu’nun ifadelerine varana kadar pek çok veri vardı.

'İZLEDİM, GÖRDÜM' DEDİĞİMİ BELGELEYİN, YAPMAZSANIZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Ancak şahsımla ilişkili olarak 'Görüntüleri izledim' dediğim, bilinçli ve kasıtlı olarak yalan söylediğim iddia ediliyor. Asıl yalan olan bu. Hem de kuyruklusu. Kabul edilemez bir edep akıl haysiyet yoksunluğu. 'İzledim, gördüm' dediğimi belgeleyin, ispat edin. Yapmazsanız bu yalanı ortaya atan ve çoğaltanlara karşı artık ben suç duyurusunda bulunacağım."

Etiketler
Pelikan Nihal Bengisu Karaca Halk TV Habertürk