BBC çalışanlarından grev kararı: 'Hakkımızı istiyoruz'

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile BBC işvereni arasında temmuz ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

BBC çalışanlarından grev kararı: 'Hakkımızı istiyoruz'

FIRAT FISTIK / GERÇEK GÜNDEM

BBC çalışanları ve TGS, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul’daki BBC bürosu önünde açıklama yaptı. TGS adına açıklamayı okuyan Gökhan Durmuş, “Sürecin bu noktaya gelmemesi için TGS olarak her çabayı sarf ettik. Fakat işverenin pazarlığa kapalı tutumu grev kararını kaçınılmaz hale getirdi. BBC İstanbul ofisinde çalışan üyelerimiz Türkiye’de yaşanan ekonomik zorluklar karşısında ücretlerinin alım güçlerini koruyacak şekilde düzenlenmesini istiyor” dedi.

ENFLASYONUN ÇOK ALTINDA ZAM YAPILDI

“İşveren, 2020 yılında çalışanların maaşlarına resmi enflasyon oranının çok altında bir zam yapmıştı” diye devam eden açıklamada “Şimdi brüt yüzde 14 zam teklif ediyorlar. Enflasyonun resmi kaynaklara göre yüzde 21,31, bağımsız ekonomistlere göre ise yüzde 58,65 olduğu bir ortamda bunu kabul etmemiz beklenemez” denildi.

Çalışanların alım güçlerini korumak, son yıllarda ücretlerde yaşanan değer kaybını telafi etmek istedikleri belirtilirken bu isteklerin ek yük yaratmayacağı vurgulandı: “Geçtiğimiz Ocak ayından bugüne Sterlin, TL karşısında yüzde 80’lik bir kazanç sağlamıştır. Başka bir deyişle, üyelerimizin TL maaşları karşısında işverenin yüzde 80’lik bir kazancı söz konusudur. Grev sürecini başlatan, BBC işverenin bu şartlara rağmen sergilediği uzlaşmaz tutumdur.”

Açıklama sonrası grev kararı BBC İstanbul bürosu kapısına asıldı.

Etiketler
Grev Sendika Temmuz Türkiye