Fatih Altaylı: Perinçek'ten özür dilerim

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten özür diledi. "doğru söylüyormuş. AK Parti yönetimi gerçekten Doğu Perinçek çizgisine gelmiş. Hatta aşmış" dedi.

Fatih Altaylı: Perinçek'ten özür dilerim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon netice' teziyle savunduğu 'yeni ekonomik model', Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görev değişimiyle 'resmen hayata geçirildi.'

Atılan adımlar ve hükümet kanadından yapılan açıklamalarla birlikte eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi aştı.

Yeni ekonomik modelde cari dengenin sağlanmasıyla enflasyonun düşeceğine inanılıyor. Ayrıca değersizleşen TL’nin ihracatı destekleyeceği, düşük faiz ortamının da yatırımları yukarı taşıyarak istihdamı artıracağı savunuluyor.

Ancak ekonomistler söz konusu modelin altını 'bilimsel gerçekliliklerle' doldurmakta zorlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'sa Çin'i örnek göstererek 'düşük faiz - düşük enflasyon' politikasının meyvelerinin 6 ay sonra yeneceğini ileri sürüyor.

Gelişmelerin ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten özür diledi.

'AK PARTİ YÖNETİMİ GERÇEKTEN PERİNÇEK ÇİZGİSİNE GELMİŞ'

Vatan Partisi liderinin "Hükümeti ben yönetiyorum, AK Parti benim peşime takıldı. Ben politika değiştirmedim, onlar benim politikama geldiler. Türkiye artık Vatan Partisi çizgisindedir" demeye başladığında gerçekten çok güldüğünü belirten Altaylı, şöyle devam etti:

'PERİNÇEK BİLE TÜRKİYE'Yİ BU KADAR HIZLI BİR BİÇİMDE ÇİNLEŞTİREMEZ'

"Ancak yanılmışım. Doğu Perinçek doğru söylüyormuş. AK Parti yönetimi gerçekten Doğu Perinçek çizgisine gelmiş. Hatta aşmış. Doğu Perinçek bile Türkiye’yi bu kadar hızlı bir biçimde Çinleştiremez. Bu kadar açık biçimde marifetmiş gibi söyleyemezdi. Sayın Perinçek’ten özür diliyorum. Haklı imiş. Doğru söylüyormuş. "

Etiketler
Muş Doğu Perinçek Fatih Altaylı Habertürk AK Parti