CNN Türk koridorlarında telaş: ABD'den 'inceleme' heyeti geliyor, 'Muhalefete de yer veriyoruz' demek için altyazılı videolar hazırlanıyor

Yaptığı yayınlarla tepkilerin odağı haline gelen CNN Türk koridorlarında son günlerde bir telaş yaşanıyor.

CNN Türk koridorlarında telaş: ABD'den 'inceleme' heyeti geliyor, 'Muhalefete de yer veriyoruz' demek için altyazılı videolar hazırlanıyor

GERÇEK GÜNDEM / SERHAT YILMAZ

Türkiye'deki 81 ilin 80'ninde düzenlenen Gezi protestoları sırasında yayınladığı Penguen belgeselleri hatırlanan CNN Türk, yaptığı haberlerle tepki çekmeye devam ediyor.

Son olarak, CHP'nin Mersin mitingine ilişkin katılım sayısı üzerinden yaptığı haber ile eleştirilerin odağı haline gelen CNN Türk koridorlarında son günlerde bir telaş hakim.

CNN HEYETİ İNCELEMEYE GELİYOR

Yaptığı taraflı yayıncılık ve iktidar yanlısı yayın politikası nedeniyle birçok kez şikayet edilen kanal için CNN heyetinin ABD'den incelemeye geleceği bildiriliyor.

Bilginin kaynağı ise CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''CNN Türk’te tatlı bir telaş mı var yoksa? ABD’den bu hafta gelecek CNN heyetine ne kadar tarafsız bir kuruluş olduğunuzu ispat etmek için hazırladığınız alt yazılı videolar bitti mi?'' ifadelerini kullanarak, kanalda yapılan hazırlıklara dikkat çekti.

'MUHALEFETE DE YER VERİYORUZ' DEME ÇABASI

Söz konusu hazırlıkların nedeninin ise yayınlarda muhalefete de yer veriliyormuş gibi gösterilmesi olduğu konuşuluyor.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgilere göre, kanalda muhalefete ilişkin altyazılı video haberler hazırlanıyor.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk'ün CNN'e şikayet edilmesi ilk değil.

2019 yılının mart ayında yapılan yerel seçimlerde CHP'nin 'yanlı' yayıncılık şikayeti ile CNN heyeti Türkiye'ye gelmiş, kanalın yönetim kurulunda değişiklikler yaşanmıştı.

Etiketler
CNN Türk Muhalefet