Barlas'ın 'Biden'den ekmek çıkarma telaşı: Açıkça yalan yazdı

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle günlerdir bahane üretmeye çalışan yandaş medya, Joe Biden'in 8 ay önceki röportajını keşfetti. Mehmet Barlas ise muhalefetin Biden'e verdiği tepkiyi 'görmemeyi' tercih etti.

Barlas'ın 'Biden'den ekmek çıkarma telaşı: Açıkça yalan yazdı

Döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş ve yaşanan ekonomik krizi 'dış güçler'e bağlayan ancak bunu temellendiremeyen Saray iktidarı ve yandaş medya, ABD Başkan adayı Joe Biden'in 8 ay önce verdiği bir röportajda Türkiye'ye yönelik sarfettiği sözleri keşfetti.

BIDEN'İ GÖRMEYEN MEDYAYI ELEŞTİRDİ, MUHALEFETİN AÇIKLAMALARINI GÖRMEDİ

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Joe Biden'in açıklamaları ve gelen tepkiler yazdığı bugünkü yazısında başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin ABD Başkan adayının sözlerine verdiği tepkiyi görmemeyi tercih etti.

"Biden'ın demecinden neden böyle gecikmeli haberdar olduk? Demek ki basında ve genel olarak medyada dış haberler oldukça zayıf. Amerikan siyasetinin önde gelen isimlerinden birinin Türkiye'nin içişlerine müdahaleyi amaçlayan sözleri, nasıl olur da yayınlandığının ertesi günü bizim medyada haber olmaz?" diye soran Barlas, "Biden'ın sözlerine sadece Muharrem İnce'den tepki geldiği de ortadadır." diyerek başta Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet liderlerinin Biden'in sözlerine yönelik tepki göstermediklerini iddia etti.

MUHALEFETİN TEPKİSİ SADECE BİR YANDAŞ GAZETEDE HABER OLDU

Öte yandan iktidara yakın gazeteler, Joe Biden'in 8 ay önceki sözlerini manşetlerine taşıyarak propaganda malzemesi yaptılar. Ancak muhalefetin ABD Başkan Adayı Biden'e verdiği tepkiler ise sadece Milliyet gazetesinde küçük bir şekide de yer alabildi.

İşte yandaş gazetelerin bugünkü birinci sayfaları

Etiketler
Ekmek Ekonomik kriz Joe Biden Muhalefet Mehmet Barlas