Gazeteci İsmail Dükel serbest bırakıldı

Gözaltına alınan İsmail Dükel hakimlik sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci İsmail Dükel serbest bırakıldı

Casusluk suçlamasıyla 4 gün önce gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yılrız ve TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in hakimlik sorgusu tamamlandı.

Tele 1'in aktardığına göre; gazeteci İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, 4 gündür gözaltında olan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B’yi, tutuklanmaları İstemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Dükel, sevki sırasında “Çiğ yemedik ki karnımız ağırsın. Bu günler geçecek. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ben öderim” dedi. Savcı Veysel Kaçmaz, askeri casusluk suçlamasından vazgeçerek, Dükel ve Yıldız’a bu kez TCK’nin 329. maddesinde düzenlenen “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu isnat etti.

Savcılık sorgusu tamamlanan İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yıldız ve Dükel’in aileleri gazetecilere destek olmaya geldi.

TELE1 Ortadoğu Muhabiri Ömer Ödemiş Ankara Adliyesi’nde elektriklerin kesildiği bilgisini aktarırken ifade verme işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.

(Fotoğraf: Alican Uludağ)

Etiketler
Gazeteciler gözaltı Gözaltı