Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

Hakimlik sorgusunun ardından gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı.

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

Casusluk suçlamasıyla 4 gün önce gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yılrız ve TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in hakimlik sorgusu tamamlandı.

Müyesser Yıldız ve astsubay E.B tutuklandı.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, Emniyet'teki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi. 19.00'da başlayan iki gazetecinin ifade verme işlemleri gece saat 22.40'ta tamamlandı.

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Oda TV'nin aktardığına göre; Müyesser Yıldız ve astsubay E.B tutuklandı.

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in sorgusu sırasında kalabalık bir TEM ve çevik kuvvet ekibi yoğun güvenlik önlemi aldı.

Gazetecilere 3 avukat sınırlandırılması konuldu. Savcılık sorgusu sürerken ve henüz sevk kararı açıklanmamışken ceza hâkimliği salonunun hazırlandığı görüldü.

CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Utku Çakırözer, Murat Emir, eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yıldız ve Dükel’in aileleri gazetecilere destek olmaya geldi.

NE OLMUŞTU?

Müyesser Yıldız, üç gün önce "askeri casusluk" suçlamasıyla sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınma nedeni olarak yaptığı 29 telefon görüşmesinde edindiği bilgileri haber yapmamasıydı. Gözaltındaki dördüncü günde Müyesser Yıldız’ın Emniyet sorgusu sona erdi. Yıldız ve Dükel savcı tarafından ifadeleri alınmak üzere Adliye’ye sevk edildi.

MÜYESSER YILDIZ'IN AVUKATINDAN İLK DEĞERLENDİRME

Müyesser Yıldız’ın Avukatı Erhan Tokatlı, Emniyet sorgusunun ardından ilk değerlendirmeyi Odatv’ye yaptı.

Avukat Tokatlı, “Soruşturması devam eden suçun oluşmadığı kanaatindeyiz. Ortada, somut anlamda alınan verilen bir bilgi, belge yok. 4 günlük gözaltı dahi gereksiz. Müyesser Hanım çağırılıp, ifadesi alınabilirdi” dedi.

Etiketler
Gazeteciler gözaltı