İstanbul yönüne ulaşım durdu: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza; 10 ölü, 59 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde yedi aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Kazaya karışan sürücülerden 6'sı gözaltına alındı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 8'i ağır 59 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralıların merkez ve ilçelerde olmak üzere 10 hastanede tedavi altına alındığı, 2'sinin ise Kocaeli'ye sevk edildiği öğrenildi.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım, öğle saatlerine kadar durdu. Yol, daha sonra tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Aradaki süre zarfında trafik, Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu'ndan devam etti.

İstanbul yönüne ulaşım durdu: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza; 10 ölü, 59 yaralı - Resim : 1

SÜRÜCÜLER GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk dakikalarda aşırı sis sebebiyle meydana geldiği tahmin edilen kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu: "Bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."

İlerleyen süreçte ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Bu kapsamda sürücülerden 6'sı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacağı ifade edildi.

İstanbul yönüne ulaşım durdu: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza; 10 ölü, 59 yaralı - Resim : 2