Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı sayısı resmi verilere göre 5 bin 894'e yükseldi. 34 bin 810 kişi yaralandı. Yıkım yaşanan 10 ilde üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama - kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 14.48 itibariyle toplam 5 bin 894 vatandaş hayatını kaybetti; 34 bin 810 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

Nitekim Adıyaman'da afetzedeler, "Halk sahipsiz" sloganlarıyla Vali Mahmut Çuhadar'ı protesto etti. Karşılaştırdıkları tavır karşısında ise "Neye gülüyorsun sen?" diye tepki gösterdiler.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu: "Üç ay sürecek bu kararla ilgili Meclis süreçlerini en kısa zamanda tamamlayacağız."

Felaketin ikinci gününde yaşananlar, Gerçek Gündem'in takibinde:

02.24 Kılıçdaroğlu'ndan video mesaj: Her konuda sınıfta kaldıkları gibi bunda da kaldılar. Devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Çok net söyleyeyim. Bu sürecin başlıca bir sorumlusu varsa o da Erdoğan'dır. 20 yıldır ülkeyi depreme hazırlamayan bu iktidardır. Onun için kendisiyle görüşmeyi de asla düşünmüyorum. Bu meseleyi asla siyaset üstü de görmüyorum. Bu duruma bizi onun siyaseti getirdi.

Deprem vergilerini çetelere yedirdiler. Hani nerede o para? O paralar da yok. Ömrü boyunca devlete her biçimde vergi veren halk, ihtiyacı olduğunda devleti yanında göremedi. Varsa yoksa seçim, varsa yoksa saray. Bu ülkeyi ne zaman batırsa 'yanımda olun' çağrıları yapıyor. Hadi oradan, seninle işim olmaz. Olmayacak da.

İnsanlarımızın halini gördükçe öfkem arttı. Birileri bu ülkenin kaynaklarının nereye harcandığının hesabını vermek zorunda. O yüzden birilerinin felaketi yumuşatma çabalarına destek vermeyi asla düşünmüyorum. Belediye başkanlarımıza söyledim. Kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar? Yapın, dinlemeyin. Bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın. Ağız dalaşı, protokoller, bürokrasi bitti. Çünkü söz bitti.

00.30 OHAL kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

00.09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, 34 bin 810 yaralı var.

Toplamda 16 bin 109 kurtarma ekibimiz sahada. İlçelerimize de sevk etmiş durumdayız. Gerek jandarma gerek TSK'nın arama kurtarma kuvvetleri burada. Gönüllüler burada, UMKE burada. Havalimanlarını hepsini kullanmaya başladık. Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Kısmı hasarlı hastanelerimizi de farklı şekilde kullanıyoruz, değerlendiriyoruz. Çadırların ve battaniyelerin dağıtımına yoğunlaştık. Toplam 1 milyona ulaştı battaniye sayımız. Teslimat aşaması olanlar dahil çadırlarımız 100 bine ulaştı. Konteyner kent kurulumu çalışmalarımız başlamış durumda.

Trafolarımızdan sadece 3'ü hasarlı. Elektriği tüm alanlarda verebilecek haldeyiz. Haberleşmede aynı iyileşmeyi görüyoruz. Doğal gaz ana iletim hatlarında 6 bölgede yoğun hasar vardı. Bugün bu 9'a çıktı. Bizim çalışma süremizi etkilemedi. Yeni bir sürprizle karşılaşmazsak yarın gece itibariyle bunu tamamlamayı planlıyoruz.

Kapalı yolumuz kalmadı.

23.19 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bölgemizin önemli yollarından Mersin-Antep otoyolu trafiğe açtık. Havalimanlarımız Hatay dışında aktif. Bölgeye intikal edecek yollarda zorluk çıkartıyorlar. Yolları meşgul etmemelerini rica ediyoruz.

"BÜROKRATLAR ENGELLENİYOR"

22.50 Kemal Kılıçdaroğlu: Bürokratlar çalışmak istiyor ama devlet engel koyuyor. Sorunu çözecek insanların önüne engel koyulmaması lazım. Bir şekliyle bu sorunu çözmeye kararlıyız.

22.41 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin vurduğu 10 ilde eğitim öğretime başlama süresinin uzatıldığını belirterek “Tatil süresi tamamında iki hafta oldu” dedi.

22.00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın deprem bölgesine gidiyor.

21.36 Fahrettin Koca: Can kaybı sayısı 5 bin 434'e yükseldi. Yaralı sayısı 31 bin 777 oldu. Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız.

21.12 BDDK: Deprem bölgelerinde kredi kartı taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak

21.00 Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya'da oteller depremzedeler için açılacak. Bu akşam insani yardım götürecek uçakların isteyen vatandaşlarımızı getirebilecek.

20.42 Rusya'dan gelen arama-kurtarma ekibi depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta çalışmalar yapıyor.

20.37 THY Yönetim Kurulu Başkanı: 5 uçağımız daha gidecek Adıyaman'a. Toplam 900'e yakın kişiyi Adıyaman'dan tahliye edeceğiz. Maraş ile ilgili tedbir aldık. Sabaha kadar Maraş'ta kimse kalmayacak. Uçak sıkıntımız yok. İç ve dış hatları tamamen kestik. Pilot sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız üniformalı olarak evde bekliyor.

11 kargo uçağı yolladık. 850 ton taşıdık. Sabaha kadar 11 uçak daha yollayacağız.

DEPREM BÖLGESİNDE VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ERTLENDİ

20.25 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Deprem bölgesinde vergi yükümlülükleri ertelendi

20.09 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AFAD Başkanlığı’na giderek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AFAD Başkanı Yunus Sezer’den deprem bölgesiyle ilgili bilgi aldı. Babacan, yarın afet bölgesine gideceğini açıkladı.

20.03 MSB: İskenderun Limanı’ndaki yangın söndürüldü.

19.48 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şu ana kadar hayatını kaybeden vatandaşımızın 4 bin 544. Yaralı sayısı 26 bin 721 kişi. Hasarlı binalardan uzak durulması gerekiyor artçı sarsıntılar devam ediyor. 35 artçı sarsıntı meydana geldi.

19.24 Hatay'da İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından çıkan yangına, yangın söndürme helikopteri ile müdahale ediliyor.

19.20 Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde, 52 il müftüsü ve 2 bin 500 Diyanet personelinin görevlendirildiği bildirildi.

18.50 AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 3 bin 703 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 22 bin 286 vatandaşımız yaralanmıştır. İlk depremin ardından en büyüğü Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde olacak şekilde toplam 422 deprem meydana gelmiştir.

18.28 THY deprem bölgesinde yapılacak uçuşlar ücretsiz olacak.

KAHRAMANMARAŞ'TA 941 BİNA YIKILDI

17.36 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Tarihimizin en büyük depremlerinden biriyle karşı karşıyayız. Tüm kurumlarımızın alanlardaki müdahaleleri sağlaması açısından herkes seferber olmuştur. Arama kurtarma konusunda bütün ekipler sahadadır. Sadece Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 941 bina tamamen yıkılmıştır. Burada onarıcı bile ihtiyaç var. Herkesin ortaya koyduğu el birliğine ihtiyaç var. Şu ana kadar 600 hemşehrimizi defnettik.

Kahramanmaraş'ta 2 bin arama kurtarma ekibi çalışıyor. Zamanla yarışıyoruz. Elbistan'da yoğun bir kar yağışı var. Daha ağırlık vermemiz gerekebilir. Gelen ekipleri oraya kaydırıyoruz. Devletin bütün imkan ve kabiliyetleri tarihinde olmadığı kadar büyük bir ölçüde devam etmektedir. Eksiklikler olabilir zamanla yaşıyoruz. Bazen bu masanın başında yüz kalem işi aynı anda çözmek zorunda kalıyoruz. Burada onarıcı bir dil kullanmak lazım. Provakatif bir dilden uzak durmak gerekir. Hastanelerimize kısmı olarak enerji verilebiliyor. Doğal gaz konusunda sıkıntımız devam ediyor. Bu da ekmek üretimimizi etkiliyor.

Özellikle jandarmamız, polisimiz TSK'daki mehmetçiklerimiz ciddi bir çaba sarf etmektedirler.

Yağma haberleri gibi haberler söz konusu. Bir iki münferit olay. Bunlar da tespit edildi. Bunları yapmak, bir yönetilemezlik algısı yaratmak doğru değil. Desteğe ihtiyacımız var.

17.34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: 838 personel, 275 araç ve ekipman ile #Hatay’dayız. Arama-kurtarma çalışmaları ile şu ana kadar 53 vatandaşımızı enkazdan sağ kurtardık.

17.20 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 9 Şubat Perşembe günü deprem bölgesini ziyaret edecek.

16.34 - Kilis'te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

14.51 - Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinin ardından 7-12 Şubat tarihleri arasında oynanması planlanan tüm profesyonel ve amatör müsabakaların ertelendiğini duyurdu.

14.27 - HSK, Maraş'a 23, Adıyaman'a 22 ve Hatay'a 21 olmak 66 ilave savcı görevlendirdi.

10 İLDE 3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

14.40 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilin genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini ve bu bölgede üç ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) uygulanacağını duyurdu.

"Sadece cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Erdoğan, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 549'a yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, yaralı sayısının 22 bin 168 olduğunu bildirirken deprem bölgesinde okulların 20 Şubat'a kadar tatil edildiğini belirtti.

ADIYAMAN'DA VALİ PROTESTO EDİLDİ

13.35 - Adıyaman'da afetzedeler, "Halk sahipsiz" sloganlarıyla Vali Mahmut Çuhadar'ı protesto etti. Karşılaştırdıkları tavır karşısında ise "Neye gülüyorsun sen?" diye tepki gösterdiler.

13.23 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam edecek.

13.19 - Milli yas nedeniyle TBMM binasının önündeki Türk bayrağı dışındaki bayraklar yarıya indirildi.

2 BİN 103 MADENCİ DEPREM BÖLGESİNE İNTİKAL ETTİ

13.12 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, depremler sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için toplam 2 bin 103 madencinin deprem bölgesine intikal ettiğini bildirdi.

Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor - Resim : 2

12.45 - AFAD, saat 12.10 itibarıyla 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

12.44 - Türkiye Jokey Kulübü (TJK), bölgede bulunan hipodromları depremzedelerin kullanımına açtı.

12.29 - Ticaret Bakanlığı: Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatılmıştır.

12.12 - Konya Emniyet Müdürlüğü, depremler sonrası bölgeye yardımların daha rahat ulaştırılabilmesi için vatandaşların özel araçlarıyla yola çıkmaması uyarısında bulundu.

VIDEO: Hatay'da kurtarma çalışmaları sürüyor. Ekipler, enkaz altından yaralı ve cansız bedenleri çıkarırken, bazı yerlerde ise hasarlı binalardaki vatandaşlar kurtarılmayı bekliyor.

12.06 - Karayolları Genel Müdürlüğü, depremlerden etkilenen TAG Otoyolu'nun ulaşıma açıldığını ve güzergahta trafiğe engel herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.

11.40 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 419'a yükseldiğini duyurdu. Güncel yaralı sayısının 20 bin 534 olduğunu belirten Oktay, şu ana kadar 8 bini aşkın yurttaşın enkazdan kurtarıldığını kaydetti.

53 DEPREMZEDE, İSTANBUL'DAKİ HASTANELERE SEVK EDİLDİ

11.27 - Enkazda yaralanan 53 depremzede, ambulanslarla İstanbul'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yaralıların 11'i Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 10'u Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 8'i Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ona bağlı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, 6'sı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5'i ise Acıbadem Maslak Hastanesinde tedavi görüyor.

YAVAŞ: KAHRAMANMARAŞ'TA ŞU ANA KADAR 20 CANIMIZI KURTARDIK

11.15 - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 20 canımızı kurtardık. Birlikte hayata tutunmak için çalışıyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Dayanışma var oldukça hayat kazanacak. Tüm kurumlar ile iş birliği içinde çalışmaya devam ediyoruz.

SAVAŞ: FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANIMA ULAŞAMIYORUM

11.00 - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kent genelinde yaşanan iletişim sıkıntısını anlattı: "Yarım saattir Fen İşleri Daire Başkanıma ulaşamıyorum, nereden ararsam arayayım. Cumhurbaşkanlığı da beni iki kez aramış, onlar da bana zor ulaştı."

'ZONGULDAK'TAKİ MADENCİLER, HATAY'A DOĞRU HAREKET HALİNDELER'

10.50 - CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Halk TV yayınında "Hatay için güzel bir haberimiz var. Şu an Zonguldak'taki madenciler, Hatay'a doğru hareket halindeler" açıklamasında bulundu:

"Dolayısıyla orada ciddi bir arama kurtarma ekibi bir araya gelmiş olacak. Tabii üzücü kısmı, çok geç. Mucizeleri kovalayacaklar. Bu zaman kaybedilmeyebilirdi. Bugün evet doğru, birlik olmalıyız. Ama size söyleyeyim; bütün gece birlikte çalıştığım mahalle sakinlerinden birinin bile adını bilmiyorum. Bu insani bir dayanışma, ama tüm bu duygular arasında da sahip çıkılması gerekiyor vatandaşa. Bir organizasyon hatası yapılmaması gerekiyor."

İMAMOĞLU: GÜZEL KIZIM UMAY, KURTULUŞUN BİR NEBZE DE OLSA İÇİMİZİ ISITTI

10.25 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'daki kurtarma ekiplerinden gelen görüntüleri paylaştı:

"Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay’daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda."

09.46 - Enkaz altında kalanları internet üzerinden arayarak kandıran 2 şüpheli İstanbul'da yakalandı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİNİ AŞTI

09.40 - AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, hayatını yükselenlerin sayısının 3 bin 381'e yükseldiğini açıkladı; güncel yaralı sayısının 20 bin 426 olduğunu duyurdu:

"Teyit edilmiş yıkılmış bina sayısı 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısı 11 bin 302."

08.54 - Hatay'da enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için sevk edilen askerler bölgeye ulaştı.

08.34 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Halk TV yayınında açıklamalarda bulundu: "İnsanlar enkaz altındalar, seslerini duyuyoruz. Hiçbir yardım hala gelebilmiş değil Elbistan'a. Yardım istiyoruz. İnsanlar açlıktan ölecekler."

08.20 - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan 3 binanın enkazından 1'i çocuk 4 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Ekipler, çalışmanın ardından sevinç yaşadı.

Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor - Resim : 4

08.02 - AFAD: Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 13 bin 740 arama kurtarma personeli, 360 araç ve 3 bin 361 iş makinesi görevlendirilmiştir.

07.55 - Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından 27 saat sonra 1 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

07.25 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'dan deprem bölgesine şu ana kadar 12 bin 752 personel ve AFAD gönüllüsünün sevk edildiğini duyurdu.

İSKENDERUN LİMANI'NDA YANGIN SÜRÜYOR

07.02 - İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangın sürüyor. Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından görülüyor.

ADIYAMAN'DA 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE SARSINTI

06.15 - AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 06.13'te, merkez üssü Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı, 8,13 kilometre derinlikte meydana geldi.

05.01 - Elazığ'da arama çalışmaları tamamlandı, son kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2 BİN 921'E YÜKSELDİ

04.29 - AFAD Başkanı: Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artış var. 2921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 65 ülkeden yardım destek talebi var. 65 bine yakın çadır ve çadır içi malzeme afet bölgesine gönderilmiş durumda. Ülkemizin tüm kapasitesini afet bölgesine aktardığımızı ve aktarmaya da devam ettiğimizi söylemek istiyorum.

04:30 - Bölgede artçı depremler sürüyor. Kandilli Rasathanesi'nin paylaştığı bilgilere göre saat 03.20'den itibaren kaydedilen depremler şöyle:

  • 04.32: Göksun - Maraş, 3.9
  • 04.18: Göksun - Maraş, 3.1
  • 04.08: Doğanşehir- Malatya, 3.1
  • 04.00: Nurhak - Maraş, 3.2
  • 03.55: Nurhak - Maraş, 3.6
  • 03.53: Doğanşehir- Malatya, 3.3
  • 03.46: Gölbaşı- Adıyaman, 3.3
  • 03.40: Göksun - Maraş, 3.9
  • 03.38: Uluköy- Malatya, 3.6
  • 03.29: Yeniyurt- Maraş, 3.8
  • 03.26: Göksun - Maraş, 3.7
  • 03.23: Göksun - Maraş, 4.0
  • 03.20: Çevrepınar - Maraş, 3.9

04:05 - Suriye'de ölü sayısının 1444’e yükseldiği açıklandı.

04.00 - TİP Milletvekili Ahmet Şık: Antakya merkezdeki yıkımı tarif edebilecek bir sözcük yok. Yurttaşlar, Atatürk Caddesi Vali Göbeği mevkiinde bu satırlar yazılmadan 10 dk. önce bir grup kurtarma ekibinin geldiğini söylüyor. Kendi çabalarıyla 6 kişi enkazdan çıkarılmış.

TCG İSKENDERUN, YARALILARI MERSİN'E TAŞIMAK İÇİN HATAY'DA

02:00 - Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG İskenderun gemisi, yaralıları Mersin’e ulaştırmak için Hatay İskenderun Limanı'na ulaştı.

01:50 - Depremde yaralanan 45 kişiyi taşıyan askeri uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. TSK'ye ait askeri uçakla Adıyaman'dan İstanbul'a götürülen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı.

Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor - Resim : 5

SOMALI MADENCİLER YOLA ÇIKTI

01.29 - Soma'dan 90 madencinin bulunduğu yardım ekibi, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla İzmir'den Osmaniye'ye hareket etti.

Deprem felaketinde ikinci gün: 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları sürüyor - Resim : 6

00:55 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, deprem bölgesine 41 uçak ile 6 bin 718 personelin sevk edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, ayrıca İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından Hatay'a gönderilmek üzere aralarında damperli kamyonlar, ekskavatörler ve vinçlerin yer aldığı 42 iş makinesi ve 94 personel ile 200 gönüllünün yanı sıra çok amaçlı araç gereçlerin bulunduğu konvoyun da yola çıkarıldığını duyurdu.

00:35 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 379 olduğunu, 14 bin 483 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Oktay şu ana kadar 7 bin 840 kişinin de enkazdan çıkarıldığını kaydetti.

İlk günün detayları için:

Etiketler
Deprem Kahramanmaraş Arama kurtarma