'Başörtüsü' tartışması: Erdoğan, stratejisini nasıl belirledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yaptığı sırada AKP MYK toplantısında olduğu ve karşı hamlenin hemen burada planlandığı öğrenildi.

'Başörtüsü' tartışması: Erdoğan, stratejisini nasıl belirledi?

İktidar ve ana muhalefet partisi arasında yaşanan 'başörtüsü' tartışmasıyla ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktı.

"Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, konuya dair hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını açıkladığı saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık ettiği öğrenildi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre toplantı sona ermek üzereyken gelen Kılıçdaroğlu’nun 'başörtüsü çıkışı' üzerine Erdoğan kurmaylarını yeniden toplayarak strateji belirledi.

AKP kurmaylarına göre aslında Erdoğan, 1 Ekim’de TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında 2023 seçimlerinden sonra yeniden iktidara geldiklerinde 'sivil yeni anayasa' vaadini tekrarlarken, "Türkiye’yi vesayetin, darbelerin, baskıların, zulümlerin utancından; vatandaşlarımızı kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kılık-kıyafet ve kültürü sebebiyle horlanmaktan beraber kurtardık. Yeni Anayasa’yla, bu kazanımların ahdi temelini de olması gereken hale getirmek istiyoruz" sözleriyle bir anlamda başörtüsüne 'anayasal güvence' hedefine de dikkat çekmişti.

'EL YÜKSELTME KARARI ALINDI'

MYK toplantısında ağırlıklı görüş, başörtüsü serbestisinin önünde yasal engel olmadığı yönünde olmakla birlikte, Kılıçdaroğlu’na karşı 'el yükseltme' kararı alındı ve kulislere yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Erdoğan’ın 'anayasal güvence' çıkışı yapabileceği duyumu yayıldı.

'STRATEJİSİNİ BİLGİ VE BELGELERİ KAMUOYUNA AÇIKLAMAK ÜZERİNE KURDU'

Erdoğan stratejisini, her ne kadar 'yanlışlarını kabul etse de, Kılıçdaroğlu ve CHP’nin samimi olmadığını' gösterecek bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklamak üzerine kurdu.

Etiketler
Başörtüsü