Fehmi Koru: Kılıçdaroğlu 'devlet' ve 'derin devlet' karşısında tavır aldı, desteği hak ediyor

Gazeteci Fehmi Koru, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ve akabinde yaşanan tartışmaları değerlendirdi: "Kılıçdaroğlu ‘devlet’ ve ‘derin devlet’ karşısında tavır aldı, desteği hak ediyor."

Fehmi Koru: Kılıçdaroğlu 'devlet' ve 'derin devlet' karşısında tavır aldı, desteği hak ediyor

Gazeteci Fehmi Koru, kendi ismini taşıyan internet sitesinde 'Kılıçdaroğlu ‘devlet’ ve ‘derin devlet’ karşısında tavır aldı, desteği hak ediyor' başlığıyla yayımlanan yazısında, iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki 'başörtüsü' tartışmasını yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" şeklindeki mesajı sonrası partililer, hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 'Türkiye'nin bugün başörtüsü diye bir sorununun olmadığını' belirtse de, 'samimiyet' adı altında CHP'yi anayasa değişikliğine çağırmıştı.

CHP liderinin ise buna yanıtı şöyle olmuştu: "Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız."

Koru, geçmişte başörtüsü yasağının keyfi bir uygulama olduğunu, ancak Anayasa Mahkemesi (AYM) ve mahkemelerin yasaktan yana kararlar alırken hiç zorlanmadıklarını dile getirdi.

Turgut Özal'ın başbakanlığa gelmesiyle birlikte siyasi iktidarın yasağa karşı çıktığını, ancak ortadan kaldırabilmeyi başaramadığını belirten gazeteci, şöyle devam etti:

'AK PARTİ SÖZCÜLERİ RAHATLIKLA 'BİZ GİDERSEK BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI GERİ GELİR' DİYEBİLİYORLAR'

"Devlet’ vatandaşın oyunu alarak iktidara gelmişlere izin vermedi. Farklı sorunların çözüme kavuşmasına da bugüne kadar izin verilmemesi gibi… Zaten bu yüzden de, AK Parti sözcüleri, rahatlıkla 'Biz gidersek başörtüsü yasağı geri gelir' diyebiliyorlar.

Gerçekten de yasakçı bir ortamla karşılaşılırsa eski duruma dönülebilir. Yasağın titizlikle uygulanmasında başı çeken CHP’nin günümüzdeki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidar bileşenlerine yaptığı, 'Gelin, bir yasayla yasağı gündemden çıkartalım' çağrısı işte bu sebeple önemli.

'ÖNEMLİ OLAN CHP ADINA BU ÇAĞRININ YAPILABİLMESİ'

AK Parti sözcülerinin bu çağrıyı yetersiz bulmaları, anayasa değişikliğiyle aynı sonucu alma karşı çıkışını yapmaları fazla bir anlam taşımıyor. Önemli olan CHP adına bu çağrının yapılabilmesidir.

Nitekim, CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına destek veren çevreden o çağrıya karşı çıkanlar da çok oldu. Eminim, CHP’de çeşitli düzeylerde politika yapanlar arasında da, konu başörtüsü olduğu için, yasağın hortlatılmasını imkansız kılacak girişimi benimsememişler mutlaka vardır.

AK Parti gibi partilerin varlığına da karşıdır o tipler… Şimdi o tipler ile AK Parti birlikte Kılıçdaroğlu’nun çağrısına karşı çıkıyorlar. Garip ama ülkemizin gerçeği bu.

'CHP LİDERİ TEBRİKİ VE DESTEĞİ HAK EDİYOR'

Önünde ‘sorunu’ sözcüğü bulunan konularda çözüm arayışlarına girildiğinde, sorunun varlığı sebebiyle hak ve özgürlükleri kısıtlandığına inanan kesimler içerisinden bazıları da, arayış AK Parti’den geldiği için, girişime karşı çıkabilmişlerdi.

Karşı olmakta AK Parti içerisinden birileriyle ortak hareket ettikleri görülmüştü.

Böyle bir ülke bizim ülkemiz. Bütün potansiyeline rağmen hak ettiği konuma bir türlü gelememesinin en önemli sebebi de bu zaten.

Ezber bozucu bu son girişimi için CHP lideri tebriki ve desteği hak ediyor."

Yazının tamamı.

Etiketler
Başörtüsü Fehmi Koru Kemal Kılıçdaroğlu