Fatih Altaylı: Çok çirkin bir süreç yakında başlayacak

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, muhalif görünen kimi medya kuruluşu ve mensuplarının iktidarla yakın bağlantılar içinde olduğunu belirterek "Bunların devreye girdiğini ve muhalefet bloğunu nasıl bozmaya çalıştıklarını göreceğiz" dedi.

Fatih Altaylı: Çok çirkin bir süreç yakında başlayacak

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, siyaset sahnesinde perde arkasında yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Emin olun çok şaşıracağınız, çok hayal kırıklıkları yaşayacağınız çok çirkin bir süreç pek yakında başlayacak. Ama emin olun bunların hiçbir önemi yok. Türkiye’de iktidarlar alternatifi daha iyi olduğu için yıkılmıyor. Millet daha kötüsü nasılsa olmaz dediği için yıkılıyor" dedi.

İktidar partisi AKP ile 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sonrası resmi olarak 'terör örgütü' olarak nitelenen FETÖ'nün bir kanadının uzlaştığını ileri süren Altaylı, 'muhalif blokta çatlak yaratmak için HDP içindeki unsurların devreye sokulacağını' iddia etti: "Bunu engelleyebilecek tek kişi olan Selahattin Demirtaş’ın içeride olması boşuna değil."

Gazetecinin 'İktidarları muhalefet devirmez' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"(...) Tahmin edildiği üzere CHP bir kez daha ayağına sıkmaya başladı. Ya da en azından dışardan öyle görünüyor. Aslında durum tam da bu değil. Evet, CHP içinde olası bir iktidar değişikliği sonrası için bir pozisyon kavgası var. Herkes kendi yakın olduğu grubun, hizibin, adayın öne çıkması için bir iç savaş yürütüyor ve olası adaylar yıpratılıyor.

'BUNUN DIŞINDA DA GELİŞMELER YA BAŞLADI YA KAPIDA'

Önce Mansur Yavaş’ın ardından Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti’ye gerek kalmadan CHP’liler tarafından madara edilmeye başlanması bunun işareti ama bunun dışında da gelişmeler ya başladı ya kapıda.

Bugün CHP içinde ve yakın çevresinde iktidar ile fazlası ile içli dışlı olmuş isimler var. Muhalif bile görünseniz, 20 yıllık dönemde kurulmuş ilişkiler, yürütülen işler, içli dışlı olunmuş yapılar var.

İktidar partisi ile FETÖ’nün en azından bir kanadının yeni bir uzlaşı yapmış olmasının muhalefetteki etkileri var.

'MUHALİF ZANNEDİLEN KİMİ MEDYANIN VE KİMİ MEDYA MENSUPLARININ İKTİDARLA YAKIN İLİŞKİLERİ VAR'

Muhalif zannedilen kimi medyanın ve kimi medya mensuplarının iktidar ile, kimi bakanlar ile, kimi kurumlar ile çok yakın ilişkileri var. Seçim yaklaştıkça bunların devreye girdiği ve muhalefet bloğunu nasıl bozmaya çalıştıklarını göreceğiz.

'DEMİRTAŞ'IN İÇERİDE OLMASI BOŞUNA DEĞİL'

Ve tabii HDP var. Muhalif bloğu bozmak, muhalif blokta çatlak yaratmak için daha HDP içindeki unsurlar devreye girecek, sokulacak. Bunu engelleyebilecek tek kişi olan Selahattin Demirtaş’ın içeride olması boşuna değil.

'ÇOK ÇİRKİN BİR SÜREÇ PEK YAKINDA BAŞLAYACAK'

Emin olun çok şaşıracağınız, çok hayal kırıklıkları yaşayacağınız çok çirkin bir süreç pek yakında başlayacak. Ama emin olun bunların hiçbir önemi yok. Türkiye’de iktidarlar alternatifi daha iyi olduğu için yıkılmıyor. Millet daha kötüsü nasılsa olmaz dediği için yıkılıyor."

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Muhalefet