Fatih Altaylı'dan eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki: Alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki gösterdi; "Buradaki alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nı ve onun kahramanlarını yok saymak" ifadesini kullandı.

Fatih Altaylı'dan eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki: Alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, uzun yıllar AKP'de siyaset yapan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın "Fetihler kutlanır. Tarihi zengin ve engin bir milletiz biz. Biz köklü bir devletiz. Zaferlerle dolu bizim tarihimiz. İstanbul'un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki. Tarihi doğru dürüst niye bilmiyoruz? Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduğumuz tarihe niye bayram diyeceğiz? Fethettiğimiz tarihe diyeceğiz" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

"Buradaki alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nı ve onun kahramanlarını yok saymak. Osmanlı’nın payitahtının, İstanbul’un 4 yıl düşman işgalinde kaldığını dahi unutturmak" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Yıllar önce İstanbul’un işgalinin yeterince bilinmediğini, bu konuda yeterli yayın olmadığından yakınmıştım. Bu canım şehir, 4 yıl boyunca işgal güçleri tarafından yönetilmişti.

Şimdi İsmail Kahraman gibiler diğer kentlerimizin de işgalini de unutturmak niyetinde belli ki. Sonunda 30 Ağustos’u da tarihimizden silmek arzusunda oldukları aşikar.

Bu topraklar hiç işgal edilmemiş, Kurtuluş Savaşı hiç olmamış gibi yapacaklar. Osmanlı’yı da bir grup iç isyancının yıktığı tezini işleyecekler muhtemelen.

O zaman Maraş’ın başındaki Kahraman, Urfa’nın başındaki Şanlı, Antep’in başındaki Gazi sıfatlarını da silin bir zahmet. Sonra biri çıkıp sorar 'Bu şehirlere niye Kahraman, Şanlı ve Gazi diyoruz?' diye.

Sonra apışıp kalırsınız. 'Biz ne anlarız kahramanlıktan, gazilikten, biz kim şanlı olmak kim' diyecek haliniz yok ya."

Etiketler
Fatih Altaylı TBMM Habertürk İsmail Kahraman