Isparta'da son durum: Merkezin neredeyse tamamına enerji verildi, köylerde ise sorun sürüyor

Isparta 5 gün önce yoğun kar yağışıyla birlikte karanlığa gömüldü. Günler süren çalışmalar sonucunda merkezde sorun büyük ölçüde giderildi. Bazı köyler ise hala karanlıkta...

Isparta'da son durum: Merkezin neredeyse tamamına enerji verildi, köylerde ise sorun sürüyor

3 Şubat Perşembe günü başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte Isparta karanlığa gömülmüş, günlerce elektriksiz ve susuz kalan halk seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışmıştı. 21. yüzyıl Türkiyesi'nde koca bir şehrin karanlığa gömülmesi herkesi şaşkınlığa uğratırken, özelleştirilen elektrik dağıtımı konusu da bir kez daha gündeme gelmişti.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 70 yaşındaki Ramazan Nazlı isimli vatandaşın donarak öldüğü haberleri basına yansımış, ancak Valilik bu haberleri yalanlayarak Nazlı'nın evinde elektrik bulunduğunu ifade etmişti. Öte yandan, çocukların evde battaniye ve montlarla oturdukları fotoğraflar da medyada kendine geniş yer bulmuştu.

Son olarak kente giden Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Sivas’tan, Yozgat’tan, Kastamonu’dan, İstanbul’dan, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Hatay, Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağrıldı. Onların 7/24 durmaksızın gece gündüz çalışarak yapmış oldukları mücadele sonunda Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmamıştır." açıklamasını yapmıştı.

KARANLIĞA GÖMÜLEN ISPARTA'DA SON DURUM

Isparta'nın 2022'nin Şubat'ında karanlık ve soğukla mücadelesinde son durumu Ispartalı gazeteci Bora Tüfekli'ye sorduk. Tüfekli, merkezin neredeyse tamamına elektrik verildiğini ancak bazı köylerin halen karanlıkta olduğunu söyledi.

"ARA SOKAKLAR VE MAHALLELER SIKINTILI"

Tüfekli, "Merkezin neredeyse tamamına enerji verildi, elektriksiz mahalle kalmadı. Ancak merkez köylerde sıkıntı var. Hala elektrik alamayan köyler var. Bunlar merkeze yakın köyler. Yollarla ilgili kapalı ana arter yok ama mahalle aralarında hala ulaşım sıkıntılı. Kar uzun süre kalınca buz tuttu, bu nedenle ara sokaklar ve mahalleler sıkıntılı. Enerji dağıtım şirketiyle görüştük. Bugün içerisinde köyler dahil tüm sorunun çözüleceği ifade edildi." diye konuştu.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, geçici olarak görevden alındı. Yerine Ankara’dan Merkez Valisi Osman Kaymak atandı.Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun geçici olarak görevden alınmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu, Isparta’da yoğun kış şartları mücadele döneminde görevinin başındayken, Covid 19’a yakalanmış ve evinde karantina altına girmiştir.

İlde yoğun kar yağışı nedeniyle sürdürülen çalışmalarda ilk günden beri bulunan İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ile yapılan istişareler sonucunda afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için eski Samsun Valisi, Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak 5 Şubat itibari ile valimizin karantina süresince Isparta Vali vekilliğine görevlendirilmiştir.

Uygulama rutin bir uygulama olup görevden alma veya atama söz konusu değildir."

Etiketler
Isparta