Ispartalı gazeteci Bora Tüfekli, kentteki son durumu Gerçek Gündem'e anlattı

Isparta'da perşembe günü başlayan kar yağışı kenti karanlığa gömdü. AKP'li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 'elektrik verilememesi dışında bir sorun yok' açıklamasını yaptı. Kentte yaşayan gazeteci Bora Tüfekli, son durumu Gerçek Gündem'e anlattı.

Ispartalı gazeteci Bora Tüfekli, kentteki son durumu Gerçek Gündem'e anlattı

Isparta'da 4 gündür yaşanan kar felaketinin ardından kentin bir bölümüne elektrik verilebildi. Günlerdir elektriksiz kalan halk isyan etti. Elektrik kesintisi beraberinde su kesintisini de getirdi. Fırınların ekmek üretemediği kentte solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda olan vatandaşların hayatı da tehlikeye girdi. Felaketi yaşayan kentin AKP'li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise 'büyük bir sorun' olmadığını söyledi.

Isparta'da yaşayan gazeteci Bora Tüfekli, kentteki son durumu Gerçek Gündem'e anlattı.

"BAZI MAHALLELERDE HALA ELEKTRİK YOK"

Kentteki elektrikle ilgili sorunun büyük bölümünün çözüldüğünü söyleyen Tüfekli, "Bugün 4. gün, büyük bir bölümün elektrik problemi çözüldü ama hala elektrik verilemeyen bölgeler var. Işıkkent Mahallesi ile Doğancı Mahallesi'nin büyük bir kısmı halen elektriksiz. Yani bazı mahallelerle hala elektrik yok. Bazılarında su sıkıntısı vardı. Onun da bu sabah kısmen çözüldüğü ve az da olsa su geldiği söyleniyor. Şehir merkezinde, ana arterlerde trafikle ilgili bir sıkıntı yok, yollar açık." dedi.

Tüfekli, "Dün belediye başkanı bütün yolların açıldığını söylemişti ama mahallelerde öyle bir durum yok. Araçların giremediği, otobüs seferlerinin yapılamadığı mahalleler var. Yüksek kesimlerde özellikle... Otobüsler seferlerini tamamlayamıyorlar. Bugün gün sonuna kadar düzelir diye umut ediyoruz." diye konuştu.

"ÖLÜM HABERLERİNİ TEYİT EDEMEDİK"

Sosyal medyada yayılan, elektrik kesintisi solunum cihazı çalışmayan vatandaşların yaşamını yitirdiği yönündeki haberlerle ilgili Tüfekli, şunları söyledi:

"Sosyal medyada yayılan ölüm haberleri teyit edemedik. Dün sağlık müdürü ile görüştüm. Sağlık müdürü, 'Solunum cihazı kullanan, diyaliz hastalarıyla hepsiyle irtibata geçtik. Herhangi bir problem yaşanmaması için bir bölümünü hastaneye yatırdık. Bize ulaşan herhangi bir sıkıntı yok' dedi. Isparta Yalvaç'ta evinde yalnız kalan bir vatandaş ölmüştü. Isparta Valiliği, yapılan incelemede vatandaşın yalnız yaşadığını ve evinde elektrik olduğunu ifade etti. Yani elektrik sıkıntısıyla ilgili bir durum olmadığı ifade edildi."

"KENDİ İÇLERİNDE UYUŞMAZLIK VAR"

Elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin bu sorunların yaşanmasına neden olduğunu söyleyen Tüfekli, "Özelleştirmeden sonra trafoların bakımları, direklerin yenilenmeleri hiçbiri yapılmamış. Belediye başkanının kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bile kocaman demir direkler devrilmiş, sağlam olsa devrilir mi? Şükrü Bey 'çok büyük sorun yok' diyor ama Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 'bu bir afettir, üstesinden gelmeye çalışıyoruz' diyor. Kendi içlerinde de bir uyuşmazlık var." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Etiketler
Isparta Elektrik Şükrü Başdeğirmen