Siyasi liderlerden İsrail saldırısına tepki

Siyasi Parti liderleri, İsrail'in hastaneye saldırarak yüzlerce sivili öldürmesinin ardından sosyal medya hesaplarında tepkilerini dile getirdi.

Siyasi liderlerden İsrail saldırısına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Al Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı sonucunda yüzlerce sivilin ölmesine ilişkin olarak tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de İsrail saldırısına sessiz kalmadı. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail'in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir. Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum" dedi.

"BU KIYIMA DUR DEMELİ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir" diyerek tepki gösterdi.

"HASTANE BOMBALAMAKTA MI TERÖRLE MÜCADELE?"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise tepkisini şöyle dile getirdi:

"Hastane bombalamak da mı terörle mücadele? Gazze’de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail’i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür. Son nefesime kadar Filistinli kardeşlerimin yanındayım."

"SÖZ BİTMİŞTİR ARTIK!"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da tepkisini sert bir dille ifade etti. Karamollaoğlu şunları kaydetti:

"Söz bitmiştir artık! İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba? İsrail, Gazze’de bir kez daha hastane bombaladı; yüzlerce kardeşimiz şehit oldu. İslam dünyası da sadece kınayarak bu vebale ortak oluyor! Zalimin zulmüne engel olmak için Müslüman ülkeler ve Türkiye derhal harekete geçmelidir. Mazlumların uğradığı bu soykırıma son vermek için dünyayı ayağa kaldırmak hepimizin görevidir!"

Etiketler
İsrail-Filistin gerginlik Kemal Kılıçdaroğlu CHP