Güllü'nün Ölümünde Flaş Gelişme! Oğlu Tuğberk Yağız İfadeye Çağrıldı

Şarkıcı Güllü’nün ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada dikkat çeken yeni gelişmeler yaşandı. Annesini tasarlayarak öldürmek suçlamasıyla tutuklanan Tuğyan Ülkem Gülter dosyasında, bu kez Güllü’nün oğlu Tuğberk Yağız ifadeye çağrıldı. Evde bulunan Sultan Nur Ulu’nun itirafları ve dosyaya giren yeni ihbarlar soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Güllü'nün Ölümünde Flaş Gelişme! Oğlu Tuğberk Yağız İfadeye Çağrıldı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Güllü’nün ölümüne ilişkin soruşturmada bir süredir üçüncü bir kişinin daha olayın içinde olabileceği iddiaları gündemdeydi. Bu iddiaların odağında yer alan isimlerden biri de şarkıcının oğlu Tuğberk Yağız oldu. Tartışmalar sürerken Tuğberk Yağız’ın savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz’ın aktardığı bilgilere göre Tuğberk Yağız, şüpheli değil şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Savcılığın dosyada titiz bir inceleme yürüttüğü, soruşturmanın tüm yönleriyle derinleştirildiği belirtildi.

AVUKATLARIN AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI

Tuğyan Ülkem Gülter’in tutuklanmasından önce, kardeşlerin avukatları tarafından yapılan açıklama kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuştu. Avukatlar, dosyaya dahil olurken her iki kardeşi de karşılarına aldıklarını ve en küçük bir şüphe halinde dosyadan çekileceklerini ifade etmişti.

Ancak açıklamanın devamında, Tuğyan yönünden yeterli şüphe oluştuğu gerekçesiyle yalnızca onun savunmasından çekildiklerini duyurmuşlardı. Bu durum, Tuğberk Yağız açısından dosyada kalmaya devam etmeleriyle birlikte “iki kardeş artık karşı karşıya mı” sorusunu gündeme getirmişti.

Tuğberk Yağız’ın ifadeye çağrılması, bu ihtimalleri daha da güçlendirdi.

‘BEN YANARSAM İKİMİZ DE YANARIZ’ İDDİASI

Olay gecesi evde bulunan Sultan Nur Ulu’nun ifadesi soruşturmada kritik bir yer tuttu. Ev hapsi kararı verilen Ulu, ifadesinde Tuğyan’dan korktuğunu ve bu nedenle uzun süre yanından ayrılamadığını anlattı.

Sultan Nur Ulu, Tuğyan’ın kendisine “Ben yanarsam ikimiz de yanarız” diyerek tehdit ettiğini, annesini ittiğine bizzat şahit olduğunu söyledi. Ulu, yaşananların ardından İstanbul’a birlikte gitmesinin nedeninin, Tuğyan’ın suçu kendi üzerine atmasından korkması olduğunu ifade etti.

CİNAYET PLANI YOK AMA NEDENİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Sultan Nur Ulu ifadesinde, Güllü’yü öldürmeye yönelik önceden yapılmış bir plan görmediğini vurguladı. Ancak Tuğyan’ın annesine karşı çocukluğundan gelen kırgınlıkları olduğunu, Güllü’nün yaşam tarzına duyduğu öfkeyi olaydan sonra kendisine anlattığını belirtti.

ESRARENGİZ DÖVME DETAYI DOSYADA

Soruşturma dosyasında şu ana kadar yaklaşık 20 tanık yer alıyor. Tanıkların bir kısmı çeşitli ihbar ve iddialarla savcılığa başvurdu. Son olarak gelen bir ihbarda, Tuğyan’ın olaydan önce koluna “pencereden düşen kadın” temalı bir dövme yaptırdığı, daha sonra bu dövmeyi sildirdiği öne sürüldü. Bu iddiayı dile getiren kişinin de tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

İFADELERDE ‘MALKATA’ ÇELİŞKİSİ

Tuğyan Ülkem Gülter’in 17 sayfalık ifadesinde de dikkat çeken çelişkiler yer aldı. İfadesinin bir bölümünde “Malkata” isimli müziği kendi telefonundan açtığını söyleyen Tuğyan, daha önceki beyanı hatırlatılınca bu kez müziği Sultan Nur Ulu’dan açmasını istediğini belirterek ifadesini değiştirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Güllü