Erdoğan'la Putin telefonda görüştü: "Türkiye ziyaretinde mutabık kaldılar"

Rus yönetimi Putin ile Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin başladığını duyurdu. Tahıl koridoru anlaşmasının iptal edilmesinin ardından görüşme, dünya ülkeleri tarafından da yakından takip ediliyor.

Erdoğan'la Putin telefonda görüştü: "Türkiye ziyaretinde mutabık kaldılar"

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinin başladığını duyurdu.

Kremlin; Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarlarken, Rusya'yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İKİ LİDER PUTİN'İN ZİYARETİ KONUSUNDA MUTABIK KALDI

İletişim Başkanlığı da iki liderin görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki lider Sayın Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldı.

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi için Rusya’nın gönderdiği 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı için mevkidaşına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus turistlerin de Türkiye’ye ilgilerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyeti ve ortak gayretlerle bu sene turizmde rekor kırılacağına olan inancını dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde gerilimi tırmandıracak adımların atılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'barış köprüsü' olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin önemine vurgu yaptı. Karadeniz Girişiminin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığına, en büyük zararı da tahıla muhtaç, gelir seviyesi düşük ülkelerin göreceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama döneminde yüzde 23’ler düzeyinde azalan hububat fiyatlarının, son iki haftada yüzde 15’ler oranında arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Girişiminin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini kaydetti."

PESKOV ANLAŞMA ŞARTINI AÇIKLADI

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Batı, Rus tahılını bloke eden uygulamaları iptal edince Karadeniz Tahıl Anlaşması'na geri döneceğiz" dedi.

Etiketler
Vladimir Putin Recep Tayyip Erdoğan