Elazığ'da Madende Göçük! Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi
Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Bir işçinin göçük altında kaldığı belirtilirken, 3 işçinin kendi imkanlarıyla kurtulduğu kaydedildi. Olay yerine AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Elazığ Alacakaya'da bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında 1 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Göçük altında kalan işçiyle temas kurulduğu kaydedildi.

AFAD'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada "01.08.2025 tarihinde saat 09:54'de Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir madencilik işletmesinde göçük meydana geldiği ve 1 işçinin mahsur kaldığı bilgisi alınmıştır. Müdahale ekiplerimiz ivedilikle olay bölgesine sevk edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Göçükten 3 işçimiz kurtuluyor, 1 işçinin içerde mahsur kaldığı bilgisi var, maden ocağında işçimizi kurtarma çalışması sürüyor" ifadelerini kullandı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Elazığ Valiliği de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, 09.54te meydana gelen göçüğün ardından bir maden işçisinin göçük altında kaldığını bildirdi.
Açıklamada, olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı kaydedilirken, göçük altındaki işçiye ulaşmak için arama kurtarma çalışmasının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.
VALİ HATİPOĞLU OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Elazığ Valisi Hatipoğlu, göçüğün meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Vali Hatipoğlu konuya ilişkin açıklamasında, "Dileğimiz vatandaşımızın canlı olarak kurtarılması. Tüm duamız ve umudumuz bu doğrultuda. İlimize ve ilçemize geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA
Facia Ucuz Atlatıldı! 5 Maden İşçisi Hastaneye KaldırıldıGüncel