Babala Tv’de Kılıçdaroğlu’na “İBB’den atıldım, hani namus sözü" diye sormuştu; Ozan Şimdi İBB çalışanı değilmiş

Babala TV'de İBB çalışanı olduğunu ve kovulduğunu söyleyen Ozan Şimdi'nin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı.

Babala Tv’de Kılıçdaroğlu’na “İBB’den atıldım, hani namus sözü" diye sormuştu; Ozan Şimdi İBB çalışanı değilmiş

Babala Tv’ye konuk olan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemak Kılıçdaroğlu’na “İBB’den atıldım, hani namus sözü” diye soru soran Ozan Şimdi’nin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı.

İBB'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada "İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü 153 Çözüm Merkezi operasyonunu ihale kapsamında dışarıdan yükleniciler ile yönetmektedir. Bu kapsamda çalışan kişiler İBB personeli olmayıp ilgili işi yürüten firma kapsamında çalışmaktadırlar. Her yıl yenilenen ihale süreçleri kapsamında firma değişiklikleri olmaktadır. Ozan Şimdi de ihale kapsamında o dönem bu işi yürüten firmanın çalışanıdır. 2021 yılı sonunda yenilenen ihale ile Çözüm Merkezi işi başka bir firma tarafından yürütülmeye başlanmış, yeni firma ile Ozan Şimdi ile devam etmemiş, kişi tazminatını alarak ayrılmıştır" denildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da konuya ilişkin olarak Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Ongun, "Bu soruyu soran kişi İBB çalışanı değildir. Özel bir şirket elemanıdır. Şirketi ihaleyi alamadığı için işi sona ermiştir. Abisi iletişim ofisimizde çalışmakta, amcasının oğlu da zabıta personelimizdir. 4 yıldır onlarla birlikte uyumla çalışıyoruz. Bizde tek kriter; Liyakattir" dedi.

Etiketler
Seçim 2023 Oğuzhan Uğur Kemal Kılıçdaroğlu Muş