Ardahan Güne Karla Uyandı: Kent Merkezi Beyaza Büründü
Kar yağışı, Ardahan'da şehir merkezini ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Ulaşımda aksamalara neden olan kar, doğayla birleşince ise kartpostallık manzaralar sundu.
Ardahan'da gece boyunca etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Bir anda bastıran karla birlikte kent merkezi adeta beyaza büründü.
Şehirde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar etkisini artırırken, özellikle yüksek rakımlı geçitlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Ardahan-Şavşat kara yolundaki 2 bin 500 rakımlı Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof hattındaki 2 bin 550 rakımlı Ilgar Geçidi'nde sürücüler zor anlar yaşadı.

Karayolları ekipleri, bu kritik noktalarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcadı.

Öte yandan kar yağışı, Ardahan Kalesi ve Kura Nehri çevresinde seyrine doyum olmayan manzaralar ortaya çıkardı. Erken gelen bahar yerini yeniden kışa bırakırken, doğa fotoğrafçıları ve vatandaşlar bu anları ölümsüzleştirmek için kameralara sarıldı.
Kaynak: DHA
Bartın'da 5 Köyde Heyelan Meydana GeldiGüncel
Meteoroloji'den Kar ve Zirai Don Uyarısı: 27 İl İçin Sarı Alarm VerildiGüncel