Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında fezleke hazırlanan Ümit Özdağ'dan açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla hazırlanan fezlekeye ilişkin açıklama yaptı.

Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında fezleke hazırlanan Ümit Özdağ'dan açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı ‘tehdit’ suçundan fezleke düzenlenmişti.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Özdağ, 9 Mayıs 2022 tarihinde sosyal medya paylaşımından dolayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekeye tepki gösterdi.

“SOYLU’YA DA DAVA AÇACAK MISINIZ?”

Sözcü'den Kemal Atlan'a konuşan Özdağ, hazırlanan fezleke hakkında ''Bugün Eskişehir'e gelirken basına bir haber düştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, benim, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ‘hakaret' ettiğime dair bir fezleke hazırlamış ve bunda da Mayıs ayında yaptığım bir sosyal medya paylaşımına dayanarak tehdit ettiğimi ifade ederek fezlekeyi hazırlamış.

Böylece cumhuriyet tarihine ilk kez bir İçişleri Bakanını tehdit eden siyasi parti lideri olarak geçtiğimin de farkındayım. Doğrusu Ankara Cumhuriyet Başsavcısına buradan seslenmek isterim: Televizyonlara çıkıp benim hayvandan aşağı olduğumu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bana hakaretten dolayı dava açmayı düşündünüz mü?'' dedi.

Özdağ ayrıca şu ifadeleri kullandı:

''Neyse Sayın Başsavcım. Bu dönemde ileri gidecek. Tük devleti geri gelecek. Türk devleti sınıra geri gelecek. Türk devleti Türk Silahlı Kuvvetleri'ne geri gelecek.

Türk devleti polise, jandarmaya geri gelecek. Ama unutmayın! Türk devleti Adalet Bakanlığı'na da geri gelecek. O zaman tekrar konuşacağız bu konuyu.''

Etiketler
Zafer Partisi Ümit Özdağ Hakaret Süleyman Soylu