İşçiler, düşük primi patrona 'iade' etti

DYO Boya fabrikasında çalışan işçiler, düşük verilen primi kabul etmeyerek, işverene iade etti.

İşçiler, düşük primi patrona 'iade' etti

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan DYO Boya fabrikasında çalışan işçiler, düşük ücrete karşı eylem yaptı. İşçilerin örgütlü olduğu Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesi yönetimi de eyleme katıldı.

Aylardır süren ek zam taleplerine karşılık işverenin 1800 lira prim ödemesine tepki gösteren DYO Boya işçileri, ücretlerine yansıtılmayan hiçbir zammı kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. DYO Boya yönetim binası önünde toplanan işçiler, işverenin verdiği bin 800 TL prim parasını zarflara koyup bir kutuda DYO Boya yönetimine iade etti.

DÜŞÜK PRİM İADE EDİLDİ

Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Cem Turan, “Bize dayatılan sefalet ücretini kabul etmiyoruz. Kabul etmediğimiz sefalet ücretlerini geri iade etmek istiyoruz. İşveren ‘ben bu parayı yatırırım istemeyen getirsin iade etsin’ diyor ya biz de bugün iade ediyoruz. Dün insan kaynaklarına yazılı bir kağıt ilettik. Bu yazılı kağıtta İzmir Çiğli ve Gebze tarafı olarak üye arkadaşlarımız bu parayı kabul etmiyor ve hesaba yatan paraları iade etmek için İBAN numaralarını paylaşmalarını istedik. Bizlerle İBAN numaralarını paylaşmadılar. Şimdi burada ki kutuya kabul etmediğimiz paraları atacağız. Sefalet ücreti dayatmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Etiketler
İşçi