İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Saraç'tan Akit'e tepki

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, Cumhuriyet Bayramı kapsamında okul bahçesinde vals gösterisi yapan lise öğrencilerini hedef alan yayınları nedeniyle Akit TV ve Akit Gazetesi'ne tepki gösterdi.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Saraç'tan Akit'e tepki

İzmir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, kentin köklü okullarından Atatürk Lisesi'nde de vals gösterisi düzenlenmişti. Akit TV ve Akit Gazetesi, kız ve erkek öğrencilerin okul bahçesinde yaptığı vals gösterisini ve giydikleri kıyafetler nedeniyle gösteriye katılan öğrencileri hedef alan yayınlar yapmış; gösteriye ait videoyu da buzlayıp yayınlamıştı.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, yaptığı açıklamada Akit TV ve Akit Gazetesi’ne tepki gösterdi. Saraç, şunları söyledi:

"Bizim duruşumuz ve tavrımız bellidir. Bu Cumhuriyet’le ve kazanımlarıyla sorunları olan haber kanalın yazmış oldukları seviyesiz ve Cumhuriyet karşıtı söylemlerini kabul etmiyoruz. Bu paylaşımları reddediyoruz. Bizim daha önceki saldırılarda da duruşumuz bellidir. Mezunlarımız, öğrencilerimiz, yetkililerimiz buna gereken cevabı vermiştir. Yine aynı cevabın verileceğini biliyoruz. Biz, o çocuklara baktığımız zaman Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, yarınların ümitlerini görüyoruz. Onlar baktıkları zaman neler görüyorlar onu bilemem. Ama o çocuklar Türkiye'nin geleceğidir. Bu yazıları yazanlar da tarihin karanlıklarında çürüyüp yok olmaya mahkumdurlar."

(ANKA)

Etiketler
Akit TV İzmir Akit gazetesi Lise