TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı

Gazeteci Hamdi Fırat Büyük, TÜGVA kampına ait olduğunu ifade edilen fotoğrafları ve kampta yapılan cihat çağrılarını paylaştı.

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı

Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ait olduğu iddia edilen torpil listeleri ve kamudan alınan kaynaklar hakkında tartışmalar sürerken gazeteci Hamdi Fırat Büyük, TÜGVA kampına ait olduğunu ifade edilen görüntüleri ve bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı.

Hamdi Fırat Büyük'ün paylaşımları şöyle oldu:

TÜGVA kampından görüntüler: sarıklı tarikat mensupları ile edilen yeminler, cihada yapılan çağrılar ve seçildiklerine inananlar... Kamp yeri Tuzla Belediyesi tarafından muhtemelen ücretsiz olarak sağlanmış.

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 1

Kadınlar ve erkekler kamp programları: Konuşmacılar: Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak, Şule Albayrak, İhsan Aktaş vd.

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 2

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 3

Allah yolunda, gerektiği gibi cihad edin. Sizi O seçti ve size din konusunda hiçbir güçlük yüklemedi; ceddiniz İbrâhim’in dininde olduğu gibi. O size hem daha önce hem de bu Kur’an’da “müslümanlar” adını verdi ki peygamber size şahitlik etsin, siz de insanlara şahitlik edesiniz.

"Sizi o seçti" neye seçti? Melekler "senin sözünü dinlemeyerek bozgunculuk fesat çıkaran bir varlık mı yaratıyorsun" diye sorduğunda "siz bilmezsiniz ben bilirim" dedi ve sadece onun iradesine göre hareket eden melekler mevcutken, kendi iradesine sahip varlik olarak insanı seçti+

+yani bu iradeyle hiçbir zorlukta yüklemediği dini kendi gönülleriyle seçebilecek veya seçmemeyi tercih edebilecek varlıklar olarak yarattı bizi. Seçilmiş olmak bu burada.Inanmamız o yuzden kiymetli oldu, iyi için mücadele de cihad, içindeki kötülüğe dur demekte varoluşsal olarak

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 4

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 5

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 6

TÜGVA kampına ait görüntüler ve cihat çağrıları ortaya çıktı - Resim : 7

Etiketler
TÜGVA Ağrı